DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Végre jó úton járunk

Az időmérős technikai hiba, az elrontott kerékcsere és a túlzott gumihasználat ellenére is csak hajszálon múlott, hogy Sebastian Vettel a kilencedik kockából nem jutott fel a dobogóra Ausztriában.

Jóval átlagon felüli rajtot produkált a Ferrari német pilótája a kilencedik pozícióból, az első kanyar után már az ötödik-hatodik helyen haladt, majd a csapat által elszúrt kerékcsere után már a harmadik volt. Az abroncsok jobban koptak a nagy hőségben, így miután Max Verstappen megelőzte, kénytelen volt másodszor is kiállni a bokszba.

Ezzel Valtteri Bottas és Lewis Hamilton mögé került vissza, de remek tempóban zárkózott vissza, Hamiltont sikerült is megelőznie és végül alig fél másodperccel a finn mögött intették le a negyedik helyen. Ha még egy-két köre van, biztosan megcsípi a dobogó alsó fokát. A Leclerc-Verstappen incidens és annak hosszas tárgyalása miatt szinte feledésbe is merült Vettel remek teljesítménye.

Vettel felzárkózására alig figyelt valaki, mert az élen is óriási izgalmakat láthattunk


„Jó lett volna feljutni a dobogóra, de így is remekül szórakoztam a futamon, nagyon élveztem. Folyamatosan üldözhettem az előttem levőket, ettől jól éreztem magam. A kilencedik helyről rajtolva nem is rossz végeredményben a negyedik, de ha kicsit is tisztább versenyem van, meglett volna a dobogó is” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

„Még a két bokszkiállás ellenére sem gondolom, hogy sok hiányzott ahhoz, hogy beváljon a stratégiánk, összességében remek napot zártunk. Sajnálom, hogy Charles kevéssel lemaradt a győzelemről, de úgy vélem, végre jó úton járunk. Ez a pálya kicsit jobban kedvezett nekünk, az a feladatunk, hogy tovább fejlesszük az autót.”

„Minden új alkatrész, amit a hétvégéken próbálgatunk, egyrészt segíthet a jobb eredmény elérésében, másrészt segíthet, hogy a jövőbeli fejlesztések irányát minél inkább megtaláljuk. Néhány tekintetben már egészen pozitívnak mutatkozik az autónk” – tette hozzá bizakodva Vettel. Vajon a hűvösebb időben is ugyanilyen biztatóan fut majd a Ferrari?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: