DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner szerint Leclerc volt az agresszív

Ünnepli első Honda-motoros győzelmét a Red Bull, de kérdés, meddig tart az öröm. Christian Horner csapatfőnök úgy véli, az utólagos büntetés a sportot lopná meg.

Max Verstappen szerint amennyiben nem szabad keményen versenyezni, nincs értelme a Formula-1-ben lenni, míg az Osztrák Nagydíj 69. körében történt affér kárvallottja, Charles Leclerc csupán annyit mondott, egyértelmű, ami történt, a holland nem hagyott neki helyet. Ítélethirdetés 18 óra után várható, a kanadai precedens fényében szinte borítékolható a büntetés, a Red Bull azonban foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy Verstappen nem lépte át a szabályokat. A csapat részéről Christian Horner így nyilatkozott:

„Úgy gondolom, elég helyet hagyott neki. Leclerc agresszívan fordult, mégis mit kellett volna tennie? Ők ketten a jövő versenyzői, ha pedig ezt a győzelmet elveszik Maxtól, akkor a Formula-1-et lopják meg. Kerék a kerék ellen versenyző és egymással küzdő pilótákra van szükség” – mondta a csapatfőnök a Sky Sportsnak. „A stewardok még nem hoztak döntést, meg akarják hallgatni mindkettő versenyzőt. Ha a dobogón utólag változtatnának, az súlyos döntés lenne.”



Horner tehát győzelemként kezeli a nem hivatalos eredményt, és alig győzi dicsérni Verstappent, aki a második rajtkockából indult, de elrontott startját követően a hetedik helyre esett vissza:

„Micsoda teljesítmény! Azt hittem, hogy talán a dobogóra fel tudunk állni, de ahogy átgázolt a mezőnyön és kezelte az abroncsokat… Nagy érettséggel vezetett, megelőzte Vettelt, aztán Bottast és végül Leclerc-t. A verseny végén elkezdett lila köridőket szórni, közeledett és közeledett. Nem a miénk a leggyorsabb autó, ezért azt gondoltuk: mi történik itt…” – áradozott a (jelen állás szerint) pályafutása során hatodszor diadalmaskodó holland pilótáról, aki a Honda-motor 2006 óta első győzelmét szerezte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: