DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Csak a gumik állíthatják meg a Mercedest

A világbajnoki címvédő istálló főnöke egyelőre nem ünnepel túlzottan az első sor kibérlése után sem, mivel tudja, az abroncsok életben tartása komoly fejtörést okozhat a várható nagy melegben.

Le Castellet környékén meleg idő fogadta a Formula-1-es mezőnyt ezen a hétvégén, ez ugyan az időmérőn jól jön a gumik üzemi hőfokának elérésének tekintetében, de sokkal jobban igénybe is veszi a Pirelliket. A nagy hőség az elmúlt években inkább a Ferrarinak kedvezett, ráadásul a hosszú bokszutca miatt mindenképpen kedvezőbb lenne mindenkinek az egykiállásos stratégia.

A hétvégén eddig látott formáját hozta a Mercedes a Francia Nagydíj időmérőjén is, a már megszokott képet láthatta a közönség, a két Ezüst Nyíl végzett az első két helyen, bár a szabadedzésekhez képest fordított sorrendben, Lewis Hamilton szerezte meg a pole-pozíciót, Valtteri Bottas pedig a második rajtkockát.

Kiszúrhat-e a Mercedesszel a nagy meleg?


Igazán közel egyik rivális sem került hozzájuk, a harmadik helyezett Charles Leclerc lemaradása már tetemes, hat és fél tized. Úgy tűnik, hogy sem a Ferrari, sem a Red Bull nem lesz képes önerőből megszorítani a Mercedeseket, ám a csapatfőnök a gumikopástól nagyon is tart, ezért semmiképpen nem bízza el magát.

„Egyelőre kiváló hétvégénk van, de az igazi kihívás holnap következik, hogy az abroncsokat a leintésig életben is kell tartani és mindkét autóval célba kell érni. Úgy gondolom, mindenképpen egykiállásos stratégiára lenne szükségünk, mert a bokszkiállás során a versenyzők több, mint huszonhárom másodpercet veszítenek. Elvileg a pálya fekszik az autónknak, de tudjuk, hogy a versenyzésben bármi megtörténhet, holnap is megteszünk mindent” – fogalmazott Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: