DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel változatlanul jogtalannak tartja a büntetést

Lassan két hét telik el Lewis Hamilton montreali, erősen vitatott győzelme óta, de a büntetéssel szembeni vélekedés általános. Sebastian Vettelé is, aki hideg fejjel is úgy véli, nem volt jogos az öt másodperc.

A Ferrari istálló nem sokkal a Kanadai Nagydíj után közölte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen. Ezt később visszavonták, ám egy jogi lehetőségük maradt, ezzel pedig éltek is, a büntetés felülvizsgálatát kérvényezték. Ennek eredménye éppen ma születik majd meg, tehát június 21-én végre megtudjuk, mi lett a 12 nappal korábban rendezett futam hivatalos végeredménye.

A vitatott kanyarlevágásos szituációt követően még egy ideig csatázott egymással az első helyért Sebastian Vettel és Lewis Hamilton, ám amint kiderült a plusz öt másodperc ténye, a harc intenzitása csökkent, a brit nyugodtan autózgatott a második helyen, mert tudta, hogy a befutónál ez úgyis első hely lesz. Így is történt.

Vettel álláspontja semmit sem változott


A Ferrari négyszeres világbajnokának véleménye pedig semmit sem változott az elmúlt szűk két hétben. „A péntekre várható bírói döntés? Nem tudom, hogyan végződik majd. Ugyanakkor, természetesen pont ugyanúgy látom a dolgokat, mint két héttel ezelőtt” – mondta el Vettel a Gazzetta dello Sport című lapnak.

„Újra elő kell venni az ügyet és ismét elbeszélgetni róla. Nem álltam meg a hármas kanyar után, változtattam a fékezési ponton, hogy üzemanyagot és energiát spóroljak az akkumulátorok számára. A kicsúszásnál mindent megtettem, hogy a pályán maradjak. Nem lett volna könnyű megelőzni engem, Lewis pedig rendszeresen elfékezte magát a hajtűkanyarban” – mutatott rá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: