DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Pénteken születik döntés Vettel büntetéséről

Péntek délután lesz a Ferrari meghallgatása az FIA motorhome-jában, a Francia Nagydíj helyszínén. A Scuderia a kanadai büntetés felülvizsgálatát kérte, ha eltörlik, Vettel a győztes.

Hétfőn robbant a hír, hogy annak ellenére, hogy a Ferrari nem adta be a fellebbezést az FIA-hoz a Kanadai Nagydíjon történtek után, élt egy fennmaradó jogával a csapat, és a meghozott döntés, valamint az incidens felülvizsgálatát kérvényezték a Nemzetközi Automobil Szövetségnél.

Sebastian Vettel a Kanadai Nagydíjon vezető pzícióban hibázott, majd a stewardok megítélése szerint veszélyesen tért vissza a pályára. Bár a német szerint kontrollálhatatlan volt az autója, ez a versenyfelügyelőket nem érdekelte, öt másodperces időbüntetést kapott, így hiába szelte át elsőként a célvonalat, Lewis Hamilton lett a Kanadai Nagydíj győztese.

 

Pénteken délután 14:15-kor lesz hivatalos a Ferrari küldöttsége a stewardok helyiségébe, ahol meghallgatják az érintettek álláspontját és megvizsgálják az általuk felmutatott bizonyítékokat. A Kanadai Nagydíjon a döntést meghozó Emanuele Pirrónak, Gerd Ennsernek Mathieu Remmerie-nek és Mike Kaerne-nek is jelenése lesz így a Paul Ricardon.

Az FIA döntéséről azonnal beszámolunk, amint hivatalossá válik a végső ítélet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: