DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Bottas érzi, hogy vasárnaponként lassú

Az év elején kiválóan kezdő és a pontversenyben is sokáig vezető Valtteri Bottas tudja, versenytempóján jócskán javítania kell, ha reális eséllyel újra le akarja győzni Lewis Hamiltont.

A 2019-es szezonnyitó futam Valtteri Bottas szárnyalásáról és fölényes futamgyőzelméről szólt, a finn lerajtolta ötszörös világbajnok csapattársát, majd eltűnt a messzeségben, miközben Hamiltonnak még a második helyért is komolyan meg kellett küzdenie Max Verstappennel. A tavaly szinte teljesen leírt Bottas a következő helyszíneken is felettébb versenyképes volt, Kínában és Bakuban is pole-pozíciót szerzett, ám csak utóbbit tudta győzelemre váltani.

Azóta azonban Hamilton fordított, Spanyolországban, Monacóban és Kanadában is diadalmaskodott (igaz, két héttel ezelőtt csak Vettel erősen vitatott büntetésének köszönhetően kapta meg a győzelmet), Bottas pedig Monacóban csak harmadik lett, Montrealban pedig még a dobogóról is leszorult, ezért tudja, össze kell kapnia magát.

Montreal nem sikerült túl jól Valtteri Bottasnak


„Nagyon versenyképes vagyok idén, bár ez a korábbi években is így volt. Idei tempóm nagyon közel jár Lewiséhoz, szorosabb, mint korábban bármikor, különösen az időmérő edzéseken. A versenytempóm is jobb, mint 2017-ben, vagy 2018-ban, de még nem elég” – mutatott rá Valtteri Bottas.

„Éppen a versenytempóm az, amin fejlesztenem kell, erre kell összpontosítanom leginkább, hogy különböző pályákon, különböző körülmények között is jól menjek. Rengeteg pontot gyűjtöttünk idén már, ez is mutatja versenyképességünket. Egészen kicsi apróságokon dőlnek el a győzelmek, minden egyes hétvégén ki kell használni az adódó lehetőségeket.”

Kicsit kinyílt az olló Lewis Hamiltonhoz képest, de a finn szerint semmi sincs még veszve, a szezon kétharmada még előttük áll. „Még 14 verseny hátra van, ez igen hosszú idő, az pedig folyamatosan változhat az év során, hogy éppen ki kapja el jobban a fonalat. Különböző okokból, az utóbbi két versenyen nem tudtam maximalizálni a megszerezhető pontokat. Alapvetően viszont semmi nem változott. Montreal után igyekeztem újraindítani magam és úgy megérkezni ide Le Castellet-be. Pontosan tudom, mire vagyok képes, nem gondolkodom sokat a gondokon, csak magamra figyelek és igyekszem a legtöbbet kihozni magamból” – tette hozzá optimistán Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: