Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 24. kedd
F1

Bottas: Nem fér bele több ilyen hétvége

Valtteri Bottas tudja, hogy nem engedhet meg magának több olyan versenyhétvégét, mint az elmúlt kettő, ha világbajnok szeretne lenni 2019-ben. Hamilton pedig kezd ellépni a finntől.

A Mercedes finn versenyzője csak a hatodik helyről várhatta a piros lámpák kialvását, miután kis híján összetörte autóját a Q3-ban, aztán második nekifutásra sem tudott tiszta kört futni.

A versenyen végül negyedikként ért célba, és bezsebelte a leggyorsabb körért járó egy pontot is a végén, de ennek ellenére nem lehet elégedett kanadai teljesítményével Lewis Hamilton idei legnagyobb kihívója.

„Rendkívül jól éreztem magam az autóban a Q1 és a Q2 után. A második szakasztól volt egy konkrét elképzelésem, hogy hol tudnék javítani, és viszonylag magabiztos is voltam. Aztán jött az a buta hiba… Szóval ez nem az, amit el szerettem volna érni, de tovább kell lépnem. Talán ez is egy kis ébresztő számomra, hogy szedjem össze magam, de tanultam belőle” – idézi Bottast a GP Blog.

„Vasárnap egy-két fokkal melegebb volt, mint arra mindannyian számítottunk. Ettől függetlenül úgy gondoltuk, hogy az első sorból indulhatunk majd, de hogy még a második sorban sem voltunk ott, az rendkívül megnehezítette a dolgunkat. Tudtuk, hogy emiatt bajba kerülhetünk, és abba is kerültünk.”

Bottasnak valóban össze kell magát szednie, hiszen Lewis Hamilton kezd ellépni a világbajnoki pontversenyben, ahol már több, mint egy futamgyőzelemnyivel, 29 egységgel előzi csapattársát az ötszörös világbajnok brit pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?