DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

McLaren: Nálunk nincs hely Alonso számára

Zak Brown határozottan cáfolta, hogy amennyiben Fernando Alonso szeretne visszatérni jövőre az F1-be, akkor ezt a McLarennel tenné. Elégedett jelenlegi pilótapárosával a wokingi istálló.

A McLaren vezérigazgatója egyértelműen tagadta, hogy helyet csinálnának Fernando Alonsónak, amennyiben a Hosszútávú Világbajnokság újdonsült győztese szeretne visszatérni a Formula-1-be. A McLarennél rendkívül elégedettek a jelenlegi pilótafelállással.

„Lando még egyetlen apró hibát sem vétett, annak ellenére, hogy ez az első szezonja, Carlos pedig egyszerűen kivirágzott nálunk. Ő eddig folyton csak egy évre szóló szerződéseket kapott, most viszont tud előre tervezni” – monda Zak Brown az Auto Motor und Sportnak.



Éppen emiatt, ha Alonso valóban vissza szeretne térni 2020-ban – amit korábban nem zárt ki -, akkor a McLarennél rossz ajtón kopogtatna: „Ha felhívna, amit eddig szerencsére nem tett meg, akkor meg kellene kérdeznem Chase Carey-t, hogy jövőre indulhatunk-e három autóval. Mindkét versenyzőnknek hosszútávra szóló szerződése van, jelenleg sajnos nincs nálunk szabad ülés.”

Fernando Alonso vasárnap nyerte meg a Le Mans-i 24 órás viadalt, meglehetősen drámai körülmények között, ezzel pedig be is biztosította csapattársaival együtt a világbajnoki címet, viszont nem kívánt az F1-gyel túl sokat foglalkozni: „Nem tudom, mit hoz a jövő, de itt most egyébként is a WEC-ről kellene beszélgetnünk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: