DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Hamilton megbocsát az őt fújolóknak

Keserédes győzelmet aratott a hétvégén Lewis Hamilton Kanadában, ahol az eredményhirdetés során kifütyüléssel és fújolással találta szemben magát. A brit azonban megszokta a reakciót.

Michael Schumacher újabb rekordját állította be az ötszörös világbajnok brit ász Montrealban, hetedszer állhatott a dobogó legfelső fokára. Igaz, a célvonalon nem ő haladt át elsőként, ám egy a közönséget és a szakértőket is nagyon erősen megosztó bírói döntésnek köszönhetően Sebastian Vettelt csak másodiknak rangsorolták.

Nem is volt túl nagy ünneplés a dobogón, valójában három (ilyen vagy olyan okból) boldogtalan pilóta állhatott fel a pódiumra. Lewis Hamiltont komoly negatív reakció fogadta, kifütyülték és fújolták a nézők, jogtalannak érezve a büntetéssel elért újabb, idei ötödik futamgyőzelmét.

Lewis Hamilton nem tudott felhőtlenül örülni a sikernek, de már megszokta a fújolást


„Őrült dolog ez, mert ebben a gyönyörű országban úgy nyertem, hogy közben ürességet éreztem. Összességében remek versenyen vagyunk túl, ahol két különböző csapat pilótája küzdhetett a győzelemért, végül mégis komoly negatívummal zárult, nem túl jó érzés” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

A szurkolók reakciója nem igazán hozza ki a sodrából. „Annyit mondhatok, hogy nem én hoztam a döntést, ezért nem is tudom, miért fújoltak. Talán éppen a büntetés miatt. Ez a helyszín mindig is számomra kedvező vadászterület volt, mindig elfogadtak és támogattak.”

„Az eredményhirdetésen emiatt kicsit elveszettnek éreztem magam, hogy kifütyültek. Ugyanakkor ez már nem az első alkalom, hogy fújolnak engem, egészen hozzászoktam már és megbocsátok nekik” – tette hozzá Hamilton, aki Vettellel szemben immáron 62 pontos előnyre tett szert hét verseny után a bajnokságban, győzelmei számát pedig 78-ra növelte. A múlt hétvégi sikerének körülményeire néhány hét múlva pedig már alig valaki fog emlékezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: