DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Versenyzők is kiakadtak Vettel büntetésére

Az F1-es Kanadai Nagydíj leintését követően jó pár autóversenyző fogalmazta meg kendőzetlen véleményét a végeredménnyel kapcsolatban, ezekből válogattuk ki a legérdekesebbeket.

Mario Andretti

"Szerintem a felügyelük dolga a szélsőségesen veszélyes megmozdulások büntetése, nem pedig a kemény versenyzés őszinte hibáinak megrovása. Ami a Kanadai Nagydíjon történt, az elfogadhatatlan."

Damon Hill

"Meglátásom szerint [Vettel] hagyhatott volna több helyet is, de a büntetés miatt nagyszerű köröket veszítettünk el. A feleségem azt mondta, hogy 'ez versenyzés, b*ssza meg'. Figyelmeztettem a házunk káromkodásra érvényes szabályaira."

Nigel Mansell

"Nagyon kínos. Semmi élvezet nem volt ebben a versenyben, két világbajnok nagyszerű csatája végződött falsul."

Mark Webber

"Versenyzett valaha bármelyik felügyelő az élmezőnyben? Őrült büntetés."

 Allan McNish

"Nem tudom, Vettel a visszatéréskor mit csinálhatott volna másképp. Azzal a lendülettel mindig ott kötött volna ki."

Giedo van der Garde

"Vettel helyében a pódiumra sem mentem volna fel. Komolyan."

Max Chilton

"Kemény végeredmény az F1 számára. Mindkét felet megértem: az FIA a szabálykönyvet követi, amely szerint senki sem térhet vissza úgy a pályára, hogy egyenesen az ideális ívre hajt, de a sport szempontjából ez egy rossz döntés volt. Minden versenyző tudja, hogy Vettel belül nem tudott volna biztonságosan visszatérni és ki is gyorsítani egyszerre.

Felix Rosenqvist

"Jól látszott, hogy emiatt a hülye büntetés miatt senki sem akart ott lenni a díjátadón. Nagyszerű versenyt nyírtak ki. Elismerésem Vettelnek, aki nem tűrte tétlenül és Hamiltonnak, aki nagyon sportszerű volt."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: