DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Nem voltunk az élmenők szintjén

Max Verstappen rajta kívülálló okok miatt nem az élmezőnyből rajtolt a Kanadai Nagydíjon, mégis az ötödik helyet tartja a legreálisabb eredménynek. A Ferrarik és a Mercedesek gyorsabbak voltak náluk.

A kilencedik pozícióból kellett mentenie Max Verstappennek Montrealban. Ez sikerült is, mivel a holland a feljött ötödiknek, de érzése szerint ennél több akkor sem lett volna a versenyben, ha jobb rajthelye van. 

A Red Bull versenyzőjének Lando Norrisszal kellett megküzdenie a futam első szakaszában: „Kimaradtunk a balhéból a verseny elején. Láthattuk, hogy a McLarennek jobb végsebessége van, mert kisebb szárnyállással ment, ezért tudott megelőzni (Norris). Nem akartam kockázatot vállalni, ezért mögötte maradtam. Amikor a gumijai kezdtek elfogyni, akkor már vissza tudtam előzni. Nagyon nehéz itt bárkit is megelőzni és követni.”

„Nagyon hosszú első etapom volt, ami elég jól is működött. A cél a forgalom elkerülése volt. Próbáltam óvni a gumikat, és amikor versengés volt előttem, ki kellett mennem a bokszba. Amikor kiálltunk, könnyen meglettek a Renault-k, onnan pedig nyomni tudtam, és a saját versenyemre koncentráltam” – folytatta további előrelépéseit a holland.

 verstappen-a-kanadai-nagydijrol-2019



„Nem voltunk olyan gyorsak, hogy elkapjuk az élmenőket. Nem nagyon tudtam többet tenni ennél a felzárkózásban. A fékeim túlhevültek, így egy kicsit előbb kellett fékeznem a kanyarokban, hogy megóvjam őket.”

A Ferrarik és a Mercedesek elérhetetlennek bizonyultak Verstappen számára Kanadában: „Képes voltam a saját ritmusomat futni, de ez nem volt olyan gyors az elejéhez képest. Reális az ötödik hely, ahol végeztünk. Legalább akadt egy kis móka az előzéseknél, és ismét pontokat szereztünk. Nem a mi hétvégénk volt, és természetesen ennél többet szeretnék, de keményen kell dolgoznunk, hogy csökkentsük a különbséget a következő versenyig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: