DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc-nek nem szóltak Vettel büntetéséről

A futam után kiderült, hogy Charles Leclerc nem is tudott róla, hogy megbüntették csapattársát. A Ferrari nem szólt neki, de ő így is csak közelebb akart kerülni Lewis Hamiltonékhoz.

Ha úgy alakul, Sebastian Vettel még a második helyet is elveszíthette volna a büntetése miatt. Erre viszont nem került sor, mivel Charles Leclerc öt másodpercen kívül tartózkodott német csapattársához képest. Igaz, nem sokon múlt, mivel a hozzáadott időbüntetés után egy másodperc lett a különbség a két pilóta között.

Charles Leclerc nem is tudta, hogy Vettelt megbüntették, a csapat ugyanis nem közölte vele ezt a tényt: „Nem mondták a rádióban, hogy Seb öt másodperces büntetést kapott. Én csak próbáltam minél jobban nyomni.”

 leclerc-nem-tudott-a-buntetesrol



„A csapat azt gondolta, hogy jó lesz a két kiállás a leggyorsabb kör megszerzéséhez, de nem értek egyet. Én tovább akartam nyomni, mert azt láttam, hogy gyorsabb vagyok, mint az előttem lévő két srác. Szerettem volna esélyt teremteni magamnak, ha bármi történik, de nem tudtam az öt másodperces büntetésről. Egyszerűen csak nyomtam a végéig” – emlékezett vissza Leclerc a futam eseményeire.

A Ferrari tehát ezúttal gyorsabb volt a Mercedesnél, de Vettel hibája és a döntés miatt így sem tudott győzelmet ünnepelni. Bahrein után ez a második helyszín, ahol egyértelműen az olaszoknak állt a zászló, de ez az év olyan, hogy még akkor is a Mercedes nyer, amikor nem ők a legjobbak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: