DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen: Leclerc még sehol nincs Vettelhez képest

A kétszeres világbajnok finn szerint a fiatal monacóinak még rengeteget le kell tennie az asztalra, hogy egyáltalán elérje Sebastian Vettel szintjét. Úgy véli, nem elég egyszerűen gyorsnak lenni.

Az elmúlt évekhez képest váratlanul bonyolult szituációban találta magát a Ferrari idén. Gyakorlatilag 2010-től kezdve ahhoz szokhattunk hozzá, mint amit Michael Schumacher idején láthattunk, hogy van egy kvázi elsőszámú pilóta (Fernando Alonso, majd Sebastian Vettel) és van egy társa, akit másodhegedűsként kezelnek (Felipe Massa, majd Kimi Raikkönen).

2019 viszont mást hozott, a fiatal és agilis Charles Leclerc többször is gyorsabbnak bizonyult négyszeres világbajnok csapattársánál, bár konkrétan, versenyen még csak egyszer végzett előtte, igaz, akkor Bahreinben csak egy technikai hiba fosztotta meg őt a futamgyőzelemtől.

Hakkinen szerint Leclerc még messze jár Vettel szintjétől


Mivel Vettel nincs éppen élete csúcsformájában, az olasz sajtó és több szakértő is azt kezdte már követelni, hogy a Scuderia álljon be a monacói pilóta mögé és tegye meg elsőszámú pilótájává. Igaz, az utóbbi hetekben Leclerc is rendre hibázgatott, így kissé szűnőben vannak ezek a követelőző hangok. Az 1998-ban és 1999-ben is világbajnoki címet szerző Mika Hakkinen is úgy véli, az idén a vörös istállóhoz érkezett ifjoncnak még bőven van mit bizonyítania.

„Vettel óriási tapasztalattal rendelkezik és nagyon gyors. Charles Leclerc-nek még jóval több időre lesz szüksége ahhoz, hogy Vettel szintjére kerüljön, a német négy világbajnoki címmel rendelkezik” – mondta el Mika Hakkinen a Marca című lapnak.

„A versenyzőknek mélyen részt kell venniük a munkában, meg kell legyen az a képességük is, hogy irányíthassák a csapatban értük dolgozó embereket, ebben pedig Leclerc-nek még rengeteget kell fejlődnie. Gyorsnak gyors, de pusztán nagy sebességgel nem lesz valaki világbajnok. Mindig gyorsabbnak kell lennie, mint Vettel” – mutatott rá a kétszeres világbajnok finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: