DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc a kudarcok után máshogy áll hozzá

A Ferrari fiatal monacói pilótájának az elmúlt időszakban három időmérő edzése ment gallyra különböző okokból, ezért változtat hozzáállásán, ami a kvalifikációk első két szakaszát illeti.

2019 egyelőre csalódást keltően alakul Charles Leclerc számára, a biztató kezdés ellenére ugyanis nemigen jönnek az eredmények. Ez azonban közel sem csak rajta múlik. Még április végén, Azerbajdzsánban, a kvalifikáció második szakaszában már biztos továbbjutóként feleslegesen összetörte autóját, pedig a pole-pozícióra is reális esélye lett volna.

A Spanyol Nagydíj időmérőjén újabb probléma, a Q2-ben egy rossz kanyarvétel miatt megsérült a padlólemeze, ami erősen rányomta bélyegét a döntő szakaszban látott teljesítményére. Monacóban pedig hihetetlen hibát követett el a Ferrari, amikor nem küldte ki egy újabb gyorskörre a huszonegy éves versenyzőt, ennek következtében pedig a 16. pozícióban kiesett a további küzdelmekből.

Leclerc nem szeretne újra hibázni az időmérőkön


Kanadában már nem szeretne ilyen bakikat átélni a monacói. „Valószínűleg, a bakui ütközést követően más megközelítéssel indultam neki az időmérő edzéseknek. Az nagy hiba volt, mivel az autóval simán továbbmentem a Q3-ba, ezért nagy butaság volt összetörni” – mutatott rá Charles Leclerc.

„Barcelonában is letörtem egy darabot az autó aljából, mert túl keményen nyomtam neki. Egyértelműen többször is hibáztam, ezért változtatok a hozzáállásomon. Tavaly még a Q1-től a Q3-ig folyamatosan bele kellett adni mindent, de Bakuban láthattuk, hogy nem fontos mindig tövig nyomni a gázt, arra ott lesz a lehetőség a legjobb tíz között, a döntő szakaszban.”

„Igyekszem a magam részéről ezekből a hibákból tanulni, igyekszem nem megismételni őket, akkor pedig remélhetőleg jobb idők jönnek. A világbajnokság? Nagy a hátrányunk, de nem szeretnék addig búcsút inteni neki, amíg matematikailag van bármi esélyünk. Bár egyértelműen többre számítottam, az utolsó percig nyomnunk kell neki. Montrealban esélyesebbek lehetünk, de nem szeretnék nagyobb terhet helyezni saját magunkra” – tette hozzá Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: