DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gasly: A távozásom baromság, egyre jobb vagyok

Pierre Gasly szerint gyakorlatilag szóra sem érdemesek azok a híresztelések, hogy a Red Bull hamarosan lecserélné őt bárkire is. Valóban gyengén kezdett, de egyre inkább formába lendül.

A múlt héten pattant ki a sajtóban az a híresztelés, miszerint Pierre Gasly annyira gyenge teljesítményt nyújt Max Verstappenhez képest, hogy az energiaitalos istálló megválna tőle és akkor némi meglepetésre, helyére a Renault-tól csábítanák el Nico Hülkenberget a bikák.

A fiatal francia valóban a dobogó közelébe sem került eddig, az első hat versenyhétvége nem úgy sikerült neki, ahogy azt várni lehetett volna. Ugyanakkor valamelyest javuló formát mutat. Dr. Helmut Marko nem fenyegetőzés miatt hívta őt, csak a megfelelő megoldást próbálták megtalálni, hogy minél jobb eredményeket hozhasson.

Monacóban egész jól ment Gasly, de Verstappen még más kávéház


A kirúgásáról szóló pletykát az érintett is hallotta, de nem is igazán foglalkozik vele. „Őszinte leszek, az ilyen típusú baromságokra nem is akarok időt fecsérelni. Sokkal fontosabb dolgaim vannak, a munkám, a családom és a barátaim. Az ilyen ökörségek csak a szörnyű újságírók fejéből pattannak ki, többet nem is szeretnék erről mondani” – zárta rövidre véleményét Pierre Gasly.

Egyébként a másik érintett, Nico Hülkenberg is csak így kommentálta a Red Bullhoz igazolását firtató pletykát. „Felfújják az egészet, kamuhír az egész, bár jól esik az egómnak” – viccelődött a tapasztalt német. A tavaly a Toro Rossóval többször is villantó francia ráadásul úgy érzi, egyre inkább elkapja a fonalat.

„Úgy vélem, folyamatosan képes vagyok fejlődni, különben nem tudtam volna úgy teljesíteni Monacóban, ahogy azt láthattuk. A győzteshez képest tíz másodpercen belül értem célba, úgy, hogy a nyolcadik kockából indultam. Azt még érzem, hogy egyelőre nem voltam képes mindent kihozni magamból, nem minden területen érzem kényelmesen magam, de versenyről versenyre láthatóan javulok és ez csak egyre jobb lesz” – tért ki saját produkciójára Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: