DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg váltja Gaslyt a Red Bullban?

Nemrég Sebastian Vettel visszavonulása merült fel, egyelőre pletyka szintjén, most egy majdnem ennyire meglepő feltételezés látott napvilágot: Nico Hülkenberg a Red Bullhoz kerülhet.

Bár fokozatosan javuló tendenciát mutat, Pierre Gasly Red Bull-karrierje finoman szólva sem indult egyszerűen 2019 első hat versenye alapján. Helmut Marko türelme sosem a végtelenségéről volt híre, így a Motorsport.com olasz kiadása már azt kezdte pedzegetni a minap, hogy a Renault német versenyzője, Nico Hülkenberg kerülhet Gasly helyére, amennyiben hosszabb távon sem válik be a gyengécske kezdés után.

Az olaszok szerint, mivel a Red Bull utánpótlás-neveldéje jelen pillanatban nagyon úgy néz ki, hogy kimerült, a csapat házon kívül is körbenéz alternatívákat keresve. Nico Hülkenberg esetleges szerződtetése már csak azért is lenne meglepő, mert a Red Bull a kezdeti éveket leszámítva igyekezett a fiatalokra építeni, a német pedig a nyáron már a 32. életévét is betölti.

 

Olaszországban már Verstappen-Hülkenberg párost vizionálnak legkésőbb 2020-ra a Red Bullba, amely felállásban a holland lenne szerintük az egyértelmű első számú versenyző.

Nico Hülkenberg tartja a negatív rekordot arra vonatkozóan, hogy hány futam alatt nem sikerült megszereznie első dobogóját, erre a Red Bullnál minden addiginál jobb esélye nyílhatna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: