DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Az új motor is kevés a Ferrari ellen

Valtteri Bottas szerint hiába hoz új erőforrást az amúgy is domináló Mercedes, az egyenesekben így is gyorsabb lesz náluk a Ferrari a hétvégi Kanadai Nagydíjon.

Az ígéreteknek megfelelően erre a hétvégére megérkezik a már eddig is domináló Mercedes vadonatúj erőforrása, amelyet különösen azért időzített jól a csapat, mert Kanada az a pálya, ahol nagyon kell a komoly motorerő és ahol éppen emiatt az eddigi talán legjobb esélye lehet a Ferrarinak. Ezt már azzal is tompíthatja a Mercedes, hogy új erőforrást szerel be a már hat hétvégét futott helyett, hát még ha ez az új izmosabb is, mint az előző...

botmon



Valtteri Bottas szerint viszont óriási előrelépést azért nem kell tőle várni. "Természetesen számítunk némi erőtöbbletre amiatt, mert friss motorról beszélünk, de összességében csak egy kis előrelépésről van szó. Továbbra sem gondoljuk, hogy ez elég ahhoz, hogy hozzuk a Ferrari egyenesben mutatott tempóját. Ebben a tekintetben ők lesznek előnyben, de más területeken nekünk is meglesznek az erősségeink. Alig várom, hogy kipróbáljam" - mondta erről a finn pilóta.

Bottas természetesen annak is örül, hogy amíg a riválisok mind váltottak már motort korábban, addig ők kihúzták az első hat futamot és pont ott cserélnek, ahol a legjobban számít. "Szerintem ez most éppen a megfelelő időben érkezik, mert az első motor élettartama már a végéhez közelített, szóval egyértelmű, hogy mindenképpen kellett egy új. Nagyszerű, hogy itt érkezik a fejlesztés és nem mondjuk Monacóban, mert a motor sokkal értékesebb ezen a pályán. Azt viszont még látnunk kell, hogy mi hogyan működik és hogy mennyi előnyt jelent az előzőhöz képest."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: