DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: Markónál sokszor csak hallgatni és bólogatni kellett

A Red Bull segítségével került be a Formula-1-be és ért el sikereket Daniel Ricciardo. Bár Helmut Marko nyilatkozataiban gyakran megtalálja volt pilótáját, az ausztrál egyszer sem szúr vissza.

A Red Bull főtanácsadója nem éppen az F1-es paddock legközkedveltebb figurája, elég gyakran tesz éles hangú, kritikus nyilatkozatokat, időnként egészen meghökkentő megfogalmazásokkal tarkítva. Amióta tavaly év végén Daniel Ricciardo elhagyta az energiaitalos istállót és a Renault-hoz szerződött, elég gyakran veszi szájára volt pilótáját, általában nem pozitív kontextusban.

Nico Rosberg podcastjében arról faggatta a hétszeres futamgyőztest, hogy milyen volt együtt dolgozni a kívülről kissé összeférhetetlennek tűnő osztrák szakemberrel. Elkötelezettsége figyelemre méltó volt mindig is, de nem feltétlenül örültek a fiatal pilóták, ha a Red Bull-főnök neve villant fel a telefonjuk híváslistáján.

Ricciardo már a Renault sikeréért hajt


„Mindig nagyon szenvedélyesen végezte a munkáját. Mindig aggodalmaskodott, emiatt pedig kemény volt és erélyes. Minden egyes alkalommal, amikor egy beszélgetés végére értünk, pontosan tudtam, hol állok a rangsorban. Mindig egyértelműen tudatta, mik az elvárásai, ez viszont biztosan segített abban, hogy gyorsabban fejlődjek” – emlékezett vissza az idén már a Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo.

„Nagyon tisztelem őt a hozzáállása miatt, de nem volt mindig a legjobb meglátni a nevét felvillanni a telefonomon. Végiggondoltam, hogy biztosan fel akarom én venni most ezt a telefont? De úgy voltam vele, ha most nem válaszolok, akkor később úgyis meg kell tennem. Időnként egyszerűen végig kellett hallgatni, bólogatni és magunkba szívni a szavait” – tette hozzá a tapasztalt ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: