DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Stroll: Rossz nézni, ahogy a Williams szenved

A fiatal kanadai a grove-i istállónak köszönheti bemutatkozását, ám a stabil középcsapatból két év alatt küszködő sereghajtó lett. Bár nem a legjobb viszonyban váltak el, Lance Stroll egyáltalán nem örül ennek.

A Williams istálló története rendkívül sajnálatos azok számára, akik még láthatták a ’80-as, ’90-es években a gárda szárnyalását, időnként éveken át tartó dominanciáját és számos világbajnoki címét. 2014-től kezdve azonban folyamatosan csak süllyedt egyre lejjebb az istálló, de még két évvel ezelőtt is stabilan a 6-8. hely közé jó volt az autó.

Már 2018 sem éppen a sikerekről szólt, Lance Stroll második idényében mindössze hat pontocskát kapargatott össze (a huszonegy versenyhétvégéből tizenkilencszer a versenyautó alkalmatlan volt a pontszerzésre), majd elhagyta a süllyedő hajót, az édesapja által felvásárolt Force Indiához (tavaly nyár óta Racing Point néven fut az istálló) igazolt.

Tavaly is a végén volt már a Williams, de nem ekkora hátránnyal


Tavaly is a mezőny végén találtuk már a Williamst, de közel sem akkora lemaradással, mint idén. „A Formula-1 kemény üzlet. Ha nem hozza meg az ember időben a helyes döntéseket és nem állnak össze a dolgok, nagyon gyorsan eljöhet a zuhanás. Sajnos ebben a pillanatban erről szól a Williams jelen kori története, de a legjobbakat kívánom nekik” – sajnálkozott Lance Stroll.

„Nem tudhatom, mi zajlik a zárt ajtók mögött mostanában, ezért nem is tudok sokkal többet hozzáfűzni. Nagyszerű istálló, a Formula-1-ben hosszú időn át remekül teljesítettek és azt kívánom, hogy a jövőben ismét jól menjen nekik” – tette hozzá a húszéves kanadai.

Egyelőre a Racing Pointnál sem lehet egyébként felhőtlenül elégedett az eddigiekkel Lance Stroll, csapattársa, Sergio Perez ugyanis látványosan jobban megy eddig nála, ráadásul az istálló a beígért nagy fejlesztések ellenére inkább visszafelé halad az erősorrendben az év eleje óta, a legutóbbi két helyszínen pont nélkül maradt a gárda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: