DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica: Lehet, hogy pontot sem szerzünk

Robert Kubica nagyjából arra készül, hogy az egész évad egy tömény szenvedés lesz. Úgy gondolja, fejlődni fog az istálló, de a lemaradás olyan hatalmas, hogy lehetséges, hogy 0 ponttal zárnak.

A Williams fennállásának egyik leglátványosabb mélypontját éli meg idén, azok után, hogy már tavaly is nagyon gyengélkedett az istálló és visszacsúszott az utolsó helyre a gyártók bajnokságában. Most még inkább látható a gyengeség, egyelőre a pontszerzés is fényévnyi távolságban van és Robert Kubica kezdi elfogadni a szinte nyilvánvalót hogy idén a pontszerzés is lehet hogy túl nagy falat lesz a gárdának.

Már a szezon előtti teszteken kezdődött a vesszőfutás, az FW42 többnapos késéssel érkezett a helyszínre, az első két és fél napot egy az egyben kihagyni kényszerült a Williams, mivel nem lett kész az autó. Utána sem lett benne sok öröme a két pilótának, komoly tervezési hibák miatt egyértelműen a mezőny leglassabbja.

A Williams annyira lassú idén, hogy simán lehet, hogy nulla ponttal zárja az évet


Kubica bízik a fejlődésben, de a csodákban kevésbé. „A Formula-1 gyorsan változik, ezért remélem, hogy legalább a szezon vége jobban alakul majd számunkra. Nem gondolom, hogy dobogóra állhatnánk, sőt, a pontszerzéssel is meggyűlhet a bajunk, mivel a lemaradásunk hatalmas” – mutatott rá a nyolc év után visszatérő lengyel a TVP-nek adott interjújában.

„Még ha a többi istálló be is fagyasztaná a fejlesztéseit, még akkor is elég nehéz lenne utolérnünk őket annyira, hogy harcolni tudjunk velük. Megpróbálunk a középmezőnyhöz közelíteni, ez a jelenlegi szezon valódi célja” – tette hozzá Kubica, aki Monacóban arra panaszkodott, hogy csapata annak ellenére is társát, George Russellt részesítette stratégiai előnyben, hogy kivételesen ő haladt előrébb a pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: