DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica úgy érzi, Russell részesült előnyben

A nyolc év után visszatérő lengyel pilóta Monacóban előrébb autózott, mint csapattársa, mégis George Russellt hívta ki előbb a csapat, pedig elvileg fordítva kellett volna lennie. Kubica nem érti a dolgot.

Az eddig látottakhoz képest kifejezetten jól állt Robert Kubica a harmatgyenge Williamsszel Monte-Carlóban, ahol reális esélye is lett volna megtartani pozícióját, mivel ezen a pályán előzni szinte lehetetlen. Nem tudja azonban hova tenni, hogy az istálló miért csapattársát hívta ki előbb kereket cserélni, amivel érthetetlenül őt sodorták hátrányba a későbbiek során.

Kubica két helyet nyert a rajtnál és tartotta is pozícióját, George Russellt is megelőzve haladt a pályán. Ilyenkor szinte minden istálló az elől levő pilótát hívja ki korábban, különösen, ha biztonsági autós időszak van. Ennek ellenére a grove-iak a fiatal britet hívták ki előbb, ami azonnal kérdéseket vetett fel a lengyel pilótában, akiről már hetek óta azt híresztelik, hogy komoly veszélyben van versenyzői ülése az eddigi gyenge produkció miatt. Egyébként a furcsa sorrend ellenére is Russell előtt maradt egészen Giovinazzival történt koccanásáig.

Kicsi a rakás... Kubicát kiforgatták a Rascasse-ban


„Eddig úgy tudtam, hogy a pályán előrébb haladó pilótának elsőbbsége van azzal szemben, aki mögötte van. Mit mondhatnék? Monacóban megszokott, hogy nem sok minden történik. A rajtnál két pozíciót szereztem az első kanyarban, utána pedig a saját ritmusomat autózhattam” – elemezte a helyzetet Kubica az Eleven Sportsnak adott interjújában.

„Sokan mondogatták, hogy ezen a pályán nem leszek képes vezetni, ezért is jó érzés, hogy célba értem. Összességében a verseny egészen jó volt, de a stratégia viszont egyáltalán nem. Nagyjából ennyi” – utalt a különös bokszkiállási sorrendre Kubica, akit nem sokkal később még Antonio Giovinazzi is megtorpedózott a Rascasse-ban, de így is vissza tudott térni a versenybe. Russell stratégiai előnye viszont árulkodó lehet, kire építenek a csapatnál és kire nem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: