DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Monaco miatt lesz még erősebb Bottas

A Mercedes csapatfőnöke szerint finn pilótáját annyira felhergelte, hogy csak a harmadik helyen végzett a hétvégén, hogy még erősebben fog majd visszavágni a következő helyszínen, Montrealban.

Max Verstappen a Mercedes mindkét pilótájával találkozott a monacói hétvégén. Lewis Hamiltonnal a győzelemért folytatott csatában ért össze, aminek nem volt következménye, Valtteri Bottasnak viszont defektet okozott az ütközéssel, amikor a csapat úgy engedte ki a hollandot a kerékcseréről, hogy összeért a két autó.

Ezzel a finn gyakorlatilag elveszítette a második pozíciót, és csak harmadikként végzett, amiről Toto Wolff a következőt gondolja: „A 2019-es Valtteri erősebben fog távozni Monacóból. Nagy rugalmasságot és határozottságot mutatott az elmúlt néhány versenyen. Óriási tempót mutatott az időmérőn, és nincs kétségem afelől, hogy ez annyira felidegesíti majd, hogy még erősebben, rendkívüli formában folytatja majd Montrealban.”

„Max a büntetés miatt veszítette el a pozícióját, a manővere miatt Valtteri pedig a második helytől bukott el, így nem lett meg az újabb Mercedes 1-2. De így is, a csapat szempontjából nagyon jól jött ki ez az első és harmadik pozíció, aminek nagyon örülünk. Valtterinek hatalmas étvágya lesz ezután.”

 wolff-bottasrol-es-a-monacoi-kudarcrol-2019



A Mercedes csapatfőnöke tovább folytatta a finn méltatását: „Megvolt a tempója ezen a hétvégén is. A pole-pozíció is meglehetett volna neki a nyers tempó alapján, a második hely pedig a minimum lett volna. Úgy érezte, hogy ezt most elvették tőle.”

Egyelőre még mindig a Mercedes versenyzői a legstabilabbak a versenyeken, így Bottasnak a legnagyobb az esélye, hogy felvegye a versenyt Hamiltonnal, és sokak reménye szerint ezt idén meg is tudja tenni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: