DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Így került Hamilton a Mercedeshez

Az ötszörös világbajnok emlékezett vissza arra a pillanatra, amikor megkeresték jelenlegi csapatától. Ross Brawn volt akkoriban a csapatfőnök, de először nem ő hívta fel Lewis Hamiltont.

A másik közreműködő a brit átigazolásánál a napokban elhunyt Niki Lauda volt. Az egész motorsport gyászolta az osztrákok háromszoros világbajnokát, és Lewis Hamilton is neki ajánlotta Monacóban aratott győzelmét.

Hamilton elárulta, mekkora szerepe volt Laudának abban, hogy pár éve a Mercedeshez került: „Emlékszem, hogy felhívott Niki 2012-ben, akivel addig sosem beszéltem. A telefonban azt mondta: a Mercedeshez kellene jönnöd, ez az a hely, amire szükséged van.”

 lewis-hamilton-a-mercedesnel-2019



„Mindig arról beszéltem, hogy Ross volt a meggyőző elem, akinek köszönhetően a csapatba kerültem, mert amikor leültünk tárgyalni, ő mondta el, hogyan működik a Mercedes, hová tart és mik a tervek. Ő és én is hittem ebben a projektben” – folytatta a másik láncszemmel a brit.

„De Niki volt az egyik, aki összehozta ezt nekem, és segített a másik oldalról. Minden évben olyan volt, mintha társak lennénk egy-egy bűntett során” – emlékezett vissza ismét Niki Laudára és a kapcsolatukra Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: