DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Az egész motorsport gyászolja Niki Laudát

A világbajnok pilóták a Formula-1 legnagyobb kincsei, így Niki Lauda halálhírére is az egész sport gyászba burkolózott. Frissülő cikkünk a versenyzők és a csapatok megemlékezéseivel.

Lauda távozásával a Formula-1 történetének 33 világbajnokából 14 már az égi versenypályákon száguld. Alább a hozzá közel álló, őt ismerő csapatok, pilóták és más F1-es személyiségek búcsúüzenetei olvashatóak:

 

Mercedes: ❤ Niki, 1949 - 2019

 

Ferrari: "Szomorú nap ez a Formula-1 számára. A Ferrari nagy családja szomorúan értesült barátja, Niki Lauda haláláról, aki három világbajnoki címéből kettőt a Scuderiával szerzett. Örökké a szívünkben őrzünk, úgy mi, ahogy a rajongók is."

 

McLaren: "A McLarennél mindannyian mély szomorúsággal vettük tudomásul, hogy elhunyt barátunk, kollégánk és 1984-es Formula-1-es világbajnokunk, Niki Lauda. Nikit örökké megőrizzük a szívünkben és csapatunk történelmében."

 

Red Bull Racing: "Egy bajnok. Egy legenda. Egy barát. Nyugodj békében, Niki."

 

Alexander Wurz: "RIP, Niki. Ma egy igazi hős hagyott itt minket. Köszönet az inspirációért, amit sokunknak jelentettél, az egyenességért, amit mindig követtél, valamint az elképesztő sebességért és küzdőszellemért, ami mindig benned volt. Hiányozni fogsz, de sohasem feledünk. Részvétem Niki családjának és barátainak."

 

Tom Coronel: "Niki Lauda volt a hősöm, és sohasem felejtem el a poszterét, ami az ágyam felett volt gyerekkoromban. Köszönet az őszinteségért és a harci szellemért." 

Matt Bishop (a McLaren korábbi sajtófőnöke): "Mindig is azt gondoltam róla, hogy elpusztíthatatlan. Tévedtem, mert ma megérkezett minden idők egyik legnagyszerűbb F1-es pilótájának szomorú halálhíre. Már beteg volt egy ideje, de örökké úgy fogok rá emlékezni, ahogy ezen a képen látható: repülve, padlógázon." 

Damon Hill: "Csak egy szó: Legenda."

Simon Pagenaud (az IndyCar bajnoka, a hétvégi Indy 500 pole-pozíciósa): "Niki Lauda volt az iskolapéldája annak, hogy a kemény munka kifizetődik! Egyszer azt mondta, hogy nagy feneke van, ennek köszönhetően az autó minden rezdülését megérzi. Ő volt a hősöm, és noha sokszor vágytam arra, bárcsak egy Senna-alkat lennék, azt hiszem, sokkal inkább Laudának születtem. Köszönet mindenért, amit a sportnak adtál, és kár, hogy elhagytál minket." 

 

Mészáros Sándor (az AFM száguldó riportere): "Elment a legnagyobb harcos, akit valaha láttunk... Niki Lauda egy igazi karizmatikus és jelentőségteljes ember volt, aki egész generációkra volt, van és lesz hatással. Ha Ő nincs, ma talán én is más ember lennék. Hajdanán drága édesapám Lauda kezdeti sikereinek hatására szeretett bele a Forma-1-be, amivel már nagyon korán megfertőzött engem is, a családi legendárium szerint például a neve az első szavak között volt, amit ki tudtam mondani. Nálunk mindig is abszolút legendaként volt jegyezve, halála pótolhatatlan veszteség. Hálás vagyok a sorsnak, hogy több ízben találkozhattam, beszélhettem vele. Danke, Herr Niki!"

60791143_817542421950983_461733190755680256_n

 

Giedo van der Garde: "Szomorúan hallom a hírt Niki Laudáról. Nemcsak nagy inspirációt jelentett a sportban látott eddigi legnagyobb visszatéréssel, de egyedi személyiséggel is rendelkezett. Én a magam részéről sohasem fogom elfelejteni, hogy kiállt mellettem Melbourne-ben, amikor az F1-es karrierem véget ért. Nyugodj békében, Niki." 

 

Nicolas Prost: "Nyugodj békében, Niki. Legenda vagy. Mindannyiunknak hiányozni fogsz. Sokat gondolok a családodra és a barátaidra." 

 

Fernando Alonso: "Sokkoló és szomorú hírek ezen a reggelen. RIP, Niki."

 

Nico Rosberg: "Kedves Niki, köszönök mindent, amit értem tettél. Rengeteget tanultam tőled: a szenvedélyedből, a küzdőszellemedből, a hitedből, miszerint mindenkivel kétszer találkozunk az életben, és a fiatalokkal való türelmedből. Rajtam kívül még 100 millió rajongót ösztönöztél arra, hogy a legnehezebb időkben se adjuk fel a küzdelmet, most pedig mindannyian rád és a családodra gondolunk, azt kívánva, hogy nyugodj békében."

Jean Todt: "Niki Lauda a motorsport hőse volt, aki fiatal koromban engem is inspirált. Ő maga is egy mérföldkő az F1 történetében."

Sergio Perez: "Nagyon ritkán vetted le a sapkád, de egy alkalommal miattam tetted. Ezt sohasem fogom elfelejteni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: