DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Megpróbálunk végre fordítani

Bár eredményesen zárta a Ferrari a múlt heti, kétnapos tesztelést, Charles Leclerc továbbra is a Mercedest tartja a legesélyesebbnek Monacóban. De mindent megtesznek, hogy a rivális elé kerüljenek.

Az elmúlt években megszokhattuk (különösen 2017-ig), hogy a Mercedesek az egyenesekben tesznek szert komolyabb előnyre és a fő riválisoknak (Ferrari és Red Bull) leginkább Monte-Carlóban és az ehhez hasonló lassú, kanyargós pályákon volt igazán esélyük és az utóbbi években Monaco nem is éppen tartozott a német gyártó vadászterületéhez.

Az elmúlt hetekben viszont egészen mást látunk, Barcelonában például éppen az utolsó, lassú kanyarokat tartalmazó szektorban volt döbbenetesen gyors a Mercedes és arcpirítóan gyenge a Ferrari. Ez pedig nem túl jó előjel a Scuderia számára, nem is tartják magukat fő esélyesnek az idei viadalra, de igyekeznek folyamatosan fejlődni.

Leclerc szerint a teszten rájöttek néhány fontos dologra is


„A saját hazámban versenyezni mindig nagyon különleges hétvégét jelent. Ebben az évben nyilván még érdekesebb, mivel teljesen vörösben érkezhetek ide a Ferrari színeiben, ez pedig jó eredménnyel kecsegtethet, úgyhogy nagyon fogom nyomni neki” – nyilatkozta Charles Leclerc.

„Nyilvánvaló, hogy nem kezdtük jól a szezont, az alacsony sebességű kanyarokban szenvedtünk Barcelonában, de Monaco azért más lehet. Igyekszünk fordítani a Mercedesszel szemben, nem lesz könnyű, de mindent beleadunk. Úgy vélem, a tesztelés során rájöttünk néhány fontos dologra. Még mindig nem fejlődtünk eleget ahhoz, hogy a Mercedes szintjén legyünk, de végre megértettük néhány gyengeségünket.”

„Sikerült is valamit faragnunk a hátrányból, de ez még nem elég, még keményebben kell dolgozni és rájönni, mi okozza a fő problémáinkat. A mérnökök gőzerővel dolgoznak ezen” – tette hozzá a fiatal monacói pilóta. Mika Hakkinen szerint az eddigi dominancia ellenére a bajnoki címvédő Ezüst Nyilak vereséget szenvedhetnek Monte-Carlóban. Igaza lesz?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: