DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Monacóban kikaphat a Mercedes Hakkinen szerint

Verstappen és Leclerc nevét említette a kétszeres világbajnok, aki abból indul ki, hogy az elmúlt években a Red Bull és a Ferrari nyert a szűk monte-carlói pályán. Megszakadhat a fölényes széria?

Sorozatban öt kettős győzelem után a Mercedesnek Monacóban kellene folytatnia domináns szériáját, azon a pályán, amelynek karakterisztikája eltér az előzőekétől, ezáltal pedig gyakran megkavarja az erőviszonyokat: az elmúlt két évben a Red Bull és a Ferrari meg tudta verni a helyszínen a német istállót. Egy kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen szerint az éllovas konstruktőrnek nehéz dolga lesz a hercegségben.

„A következő verseny Monaco, amely nagyon különbözik Barcelonától, egy igazán sajátos pálya. A Red Bull nyert itt tavaly, a Ferrari pedig 2017-ben, és tudjuk, hogy mindkét csapat készül erre a nagydíjra” – írta Hakkinen az Unibetnek vezetett rovatában.



Verstappen küldetésen van, ő akar az első lenni, aki idén legyőzi a Mercedest, és azt hiszem, a Red Bull-Honda is nagyon gyors lesz Monacóban. Leclerc egy másik, aki a Mercedes kihívója lesz Monte-Carlo utcáin. Ez a hazai versenye, és eddig egész szezonban nagyon gyors volt, csak pár hiba és probléma akadályozta meg, hogy hamar győzelmet szerezzen. El lesz tökélve, hogy a Ferrarit visszajuttassa a rajtrács élére” – sorolta az esélyeseket a 1998 és 1999 legjobbja, a sor végére hagyva a 2017-es nyertest, Sebastian Vettelt:

„Ott van Sebastian Vettel is, a négyszeres világbajnok, aki kétszer győzött Monacóban, és továbbra is kiemelkedő versenyző. Az utóbbi hónapokban kapott kritikákat, de személy szerint azt hiszem, megvan a képessége, hogy győzelmeket szállítson 2019-ben a Ferrarinak, és újraindítsa a bajnoki hadjáratot. Még mindig sok hátravan” – zárta Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: