DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Nem fog mindenhol nyerni a Mercedes

Öt versenyhétvégéből ötöt húzott be a címvédő gárda a 2019-es szezon kezdete óta, de Christian Horner nem hinné, hogy év végéig folytatódik a Mercedes hatalmas dominanciája.

Már most óriási Wolffék csapatának előnye: 96 ponttal vezetik a konstruktőri tabellát a Ferrari előtt, Max Verstappen hátránya pedig már most 46 egység az élen álló Lewis Hamiltonnal szemben, ami majdnem két futamgyőzelmet jelent.

Minden versenyen az első két pozícióban végzett Hamilton és Bottas, amiről Christian Horner is elismerően nyilatkozott: „Eddig úgy tűnik, hogy ez eléggé a Mercedes bajnoksága, láthatjuk, hogy öt futam után három pont híján a maximumot szerezték meg. Még hosszú az év, és fejlesztünk versenyről versenyre, de nekik most nagyon domináns a teljesítményük.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte a Mercedes idén minden hétvégén első tud-e lenni, Horner a következő választ adta: „Kétlem. 21 futamon nyerni, semmire sem mondunk nemet, de ez egy pokoli kihívás beteljesítése lenne. Mindenki legyőzhető, az F1 a csapatmunkáról szól, és itt a világ legnagyobb csapatai versengenek.”

 horner-a-mercedes-sikereirol-2019



„A Mercedes most a hullámvölgy tetején van, de ez sosem tart örökké. A mi munkánk az, hogy biztosítsuk az eszközöket, és a képességeinkkel kihívás elé állítsuk őket az elkövetkező években” – zárta a nem túl távoli célokkal a Red Bull csapatfőnöke.

Toto Wolff egyébként az első tesztnap után meg van győződve róla, hogy az autóban még több a potenciál, ami egy újabb rossz hír a riválisok számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: