DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica egyáltalán nem adta fel

Nem áll jól Robert Kubica és a Williams szénája, az istálló rettentően gyenge konstrukcióval jelentkezett idén, a lengyel viszont rendre kikap újonc csapattársától is. De így is szívesen van itt.

Egyre erősödnek azok a híresztelések (bár az érintett gárda egyelőre cáfol), hogy Robert Kubicát gyenge teljesítménye miatt már a Kanadai Nagydíjra lecserélhetik a jelenlegi tesztpilótára, Nicholas Latifire. Egyelőre a grove-i istálló hivatalos álláspontja azt tükrözi, hogy Latifi csak egy-egy szabadedzésen kap lehetőséget.

Tény, hogy George Russell, újonc létére is eddig ötből ötször győzte le időmérőn és versenytempóban is rutinos, súlyos sérülése után visszatérő csapattársát, Robert Kubicát. A lengyelt sokan féltették, hogy csak korlátozott mozgásra képes jobb karja miatt nem tud majd helyt állni a Formula-1-ben és egyelőre úgy tűnik, valóban nem a régi már.

Kubica inkább ül versenyképtelen autóban, mint otthon


A Williams sem segíti éppen, a csapat történetének egyik (de talán a) leggyengébb autójával állt elő 2019-ben, Kubica stabilan az utolsó helyre van ítélve év eleje óta. „A szezon még messze nem ért véget, még csak az ötödik nagydíjon vagyunk túl” – ecsetelte véleményét a lengyel a Puls Biznesu című lapban.

„Sajnos, ilyen nehéz helyzetben gyakran elfelejtjük – sajnos néha még én is -, hogy mit is értem el. Velem együtt mindenki azt szeretné, hogy jobb eredményeket szállítsunk, ez számomra is jóval könnyebbé tenné a helyzetet. De ahogy mondtam, még mindig sokkal jobb itt lenni (egy versenyképtelen autóban), mint hogy televízión nézzem a versenyeket” – mutatott rá Kubica.

Kérdés, hogy mennyire lesz még türelmes a Williams, illetve, hogy képes lenne-e pótolni a Robert Kubica szerződtetésével együtt kapott hatalmas mennyiségű szponzori pénzt. A lengyelnek az is ajándék az előzmények ismeretében, hogy egyáltalán visszatérhetett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: