DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mercedes: Nem nyerünk meg minden versenyt

Hatalmas optimizmus uralkodhatna a német címvédő gárdánál, de a csapatfőnök, Toto Wolff szerint nem olyan egyértelmű, hogy folytatni tudja csapata az eddigi remek sorozatot.

Történelmi sikerről beszélhetünk a Mercedes mostani szériájával kapcsolatban. Még sosem történt olyan, hogy az első öt versenyhétvége minden egyes futamán egy csapat pilótái végezzenek az első két helyen.

Toto Wolff mégis óvatosan válaszolt, amikor arról kérdezték, reális cél lehet-e a Mercedesnek az idei összes futam megnyerése: „Mindenekelőtt alázatosnak kell lennünk, és két lábbal a földön kell maradnunk. Volt öt remek kettős sikerünk eddig, de ezt nem vehetjük természetesnek. Ezt nemcsak mondom, hanem tényleg így gondoljuk.”

 wolff-a-sikerekrol2019



Christan Horner is beszélt már erről a témáról, és a Mercedes főnöke Monacóban pont az ő csapatától tart majd a leginkább: „A következő két hét hatalmas kihívás lesz számunkra, mivel Monacóban nem volt meg a jó teljesítményünk az utóbbi években. Emlékezzünk csak vissza, milyen erős volt Ricciardo tavaly a Red Bullban! A saját ligájukban játszottak.”

„Ezúttal időben kell egyet előrelépnünk. A következő hétvége papíron nem tűnik egyszerűnek a Mercedes számára” – zárta nyilatkozatát az osztrák.

És persze a Red Bull mellett ott van a Ferrari is, aki a legközelebb került a győzelemhez Bahreinben. Az olaszok csapatfőnöke pozitívabban adta elő a következő helyszínnel kapcsolatos elvárásait: „Sosem adjuk fel. A célunk az, hogy jobban teljesítsünk, mint Barcelonában. Minden pálya más, Monaco is nagyon különbözik az előzőtől. Az autónknak vannak erősségei és gyengeségei, de még korai lenne jósolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: