DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezért könnyebb Leclerc-nek, mint Vettelnek

David Coulthard, egykori F1-es versenyző magyarázta el, miért sokkal nehezebb a helyzete a négyszeres világbajnoknak a Ferrarinál. Mindkét versenyző más-más súlyú terhet cipel a vállán.

Sebastian Vettelnek igazi kihívója akadt csapaton belül Charles Leclerc személyében. Bahreinben egyértelműen nyerhetett volna a fiatal monacói pilóta, ahol egész hétvégén gyorsabbnak bizonyult csapattársánál. Bakuban is hasonló volt a helyzet, de a Ferrari újonca hibázott az időmérőn - ahogy Barcelonában is - így Vettel került ki győztesen azon a hétvégén.

David Coulthard szerint más elvárások nehezednek az olasz csapat versenyzőire, melyek messze nincsenek egy szinten: „Charles csak azt teszi, amit tennie kell. Gyorsabb akar lenni, és ha meglátja a különbséget, él is vele. Sebastiannak más célja van: nyertes autót akar csinálni a Ferrariból, tehát így is kell kezelnünk a kétféle nyomást.”

„Sebnek győznie kell, minden más nem elég neki. Charles-nak könnyebb dolga van, mivel ő csak Sebnél akar gyorsabb lenni, és be szeretné bizonyítani, hogy le tud győzni egy négyszeres világbajnokot, és nagy jövő áll előtte.”

 coulthard-a-ferrarikrol-2019



„Sebnek stresszmentes volt a helyzet Kimivel, a Ferrari meg is tarthatta volna a finnt. Charles viszont érzelmeket visz a csapat életébe. Mindannyian azt szeretnénk, ha kemény harc menne a csapattársak között. Úgy, mint Senna és Prost, Lewis és Nico, és most Charles és Seb esetében. Nézzük csak meg a Red Bull szezonját. Max Verstappen nincs nyomás alatt Pierre Gasly miatt, ez pedig nem túl jó” – folytatta az ex F1-es pilóta.

A skót nem gondolja, hogy Leclerc jobb Vettelnél, csupán a stressz lehet kisebb nála: „Sebastian nem lesz fiatalabb, de még mindig egy nagyszerű bajnok és rendkívül gyors. Bár Charles talán az F1 jövőjének egyik alakja Max Verstappennel, de nem gyorsabb Sebastiannál. Ez tény.”

„Amint mondtam, rajta (Vettelen) nagyobb nyomás van, és ezzel tisztában is van. Neki meg kell nyernie a bajnokságot, Charles-nak pedig nála kell jobban teljesítenie. Természetesen így egy kicsit könnyebb dolga van, de meggyőződésem, hogy Sebastian tudja ezt kezelni.” Mindenesetre érdekes lesz látni, mire megy egymással a két pilóta, és tudja-e helyén kezelni a Ferrari a szituációt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: