DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc ismét hibázott az időmérőn

Baku után Barcelonában sem volt teljesen sima kvalifikációja Charles Leclerc-nek. Ezúttal egy kerékvető babrált ki a monacóival, aki sérült autóval az ötödik rajthelyet tudta megszerezni.

Sebastian Vettel a harmadik helyen sem reménykedhet sok jóban a vasárnapi futamon, mivel ismét messze kerültek a Mercedesektől. A német pilóta nyolc tizedet, csapattársa pedig 1,1 másodpercet kapott a pole-pozíciós Valtteri Bottastól az időmérőn, utóbbi pilótát ráadásul Max Verstappen is megelőzte. 

Charles Leclerc nem egyszerű kvalifikáción van túl, mivel a Q2-től kezdve sérült autóval tartózkodott a pályán: „Nagyon nem vagyok boldog. Szélesen fordultam a Q2-ben, és néhány alkatrészem megrongálódott, amikor rámentem a kerékvetőre. Alulkormányzottá vált az autó, de ennek ellenére azt gondoltam, minden rendben lesz. Sajnos nem ez történt, így meg kellett állnom.”

„Nem igazán értem, hogyan tudtam annyit veszíteni azzal, hogy az autót úgy rátettem a kerékvetőre. Váratlan volt. A csapat remek munkát végzett, és megpróbálta megjavítani az autót az edzés alatt, és folytathattam a vezetést.”

 leclerc-a-spanyol-idomerorol-2019



A monacói szerint lesz min dolgozni az éjjel a hibája miatt: „Az eset után más volt az egyensúly, nagyon különössé vált. Meg kell vizsgálnunk az autót, hogy minden rendben van-e. Meg fogjuk nézni az adatokat, hogy biztosak lehessünk benne, vissza tudjuk hozni az autót a régi formájába a versenyre.”

„Nem ebben az időmérős eredményben reménykedtünk. A riválisaink erősek, de magabiztosnak kell maradnunk, és a legjobbat fogjuk kihozni magunkból, hogy elkaphassuk őket. Lassabbak voltunk, mint a Mercedes, de ez van” – zárta az újabb problémával Leclerc, akinek Vettelhez hasonlóan nagyon oda kell tennie magát, ha fel akarja venni a versenyt Bottasszal és Hamiltonnal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: