DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettelnek egyetlen reménye van a Spanyol Nagydíjra

A német F1-es pilóta több mint nyolc tizedmásodperccel maradt el a pole-pozíciót megszerző Valtteri Bottastól a barcelonai időmérőn, azonban van valami, amellyel állítása szerint csapata meg tudja fordítani az erősorrendet vasárnapra.

Noha az év első négy, Ferrari-hibákkal tarkított versenyén a Mercedes négy kettős győzelmet aratott, a maranellóiak és az F1-et követők nagy része is azt remélte, Barcelonában visszatér a tesztek alatt látott tempó, életet lehelve a lassan egypólusúvá váló bajnokságba.

Nem így történt, az Ezüstnyilak továbbra is nagy fölényben vannak, a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén Sebastian Vettel több, mint nyolc tizeddel maradt el Valtteri Bottastól. A német azonban abban bízik, hogy átalakított autójukkal meg tudják szorongatni a címvédőt. „Tegnap és ma is kipróbáltunk sok mindent, különböző irányokat, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a gépből, de nem volt elég” – idézte a Motorsport a négyszeres világbajnokot.



„Nem vagyok elégedett, viszont ígéretesnek tűnik a folytatás, hiszen esélyünk van valami merész kipróbálására. Valami olyasmire, amely kifizetődhet holnap. Reméljük, hogy ez a következő néhány hétre is irányba állít minket” – mondta Vettel, aki szerint a kanyargós utolsó szektor fogott ki a Ferrarin leginkább Barcelonában. „Nem számítottunk erre, de úgy tűnik, sok időt veszítünk a pálya utolsó szektorában.”

„Az egyenesekben gyorsabbak vagyunk, talán kevésbé meredekebb szárnyállással futunk, mint ők. De mivel az utolsó szektorban nincsen egyenes, küszködünk azzal, hogy rendesen összehozzuk. Nem hosszú, de sok kanyar van benne, főleg alacsony sebességűek, és ezért veszítünk időt itt. Mindenki jól ismeri a pályát, és úgy tűnik, a mai körülmények inkább a többieknek kedveztek” – vélekedett.

Vettel hozzátette, mélyre kell ásniuk az SF90 problémáinak megértéséhez, ugyanis nem a barcelonai az első olyan hétvége, amelyen jelentős a lemaradásuk a Mercedeshez képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: