DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Teljesen más az autó a tél óta

És ez nem biztos, hogy rossz a Mercedesnek. Valtteri Bottas és Lewis Hamilton is erősnek tűnt a pénteki napot követően, és mindkettőjük szerint működnek a csapat új fejlesztései.

Az első és a második szabadedzésen is az élen végzett Valtteri Bottas, aki folytathatja jó sorozatát a bakui győzelem után. Bár még csak a pénteki napon vagyunk túl, annyi már látszik, hogy a Mercedes ismét egy kicsivel a Ferrari előtt jár, de nem nagy a különbség a két istálló között.

Bottas csupa pozitív dolgot említett meg az autóval kapcsolatban: „Mindig érdekes az a nap, amikor új fejlesztéseket hozunk, és érezzük, hogy hozza-e azt a teljesítményt, amit kellene. Az autó nagyon jónak tűnt ma, teljesen más, mint a téli teszteken, és úgy tűnik, a sebességünk is javult a kanyarokban. Jobb az egyensúly is, így azt látom, jó irányba mentünk a tél óta. Még csak a pénteken vagyunk túl, és a Ferrari nagyon közel van. Úgy néz ki előreléptünk, de várnunk kell, és meglátjuk, mit hoz a holnap.”

 mercedes-a-spanyol-szabadedzesekrol-2019



Csapattársa, Lewis Hamilton délelőtt még a Ferrarik mögött végzett, délutánra felkapaszkodott a finn mögé. A brit a nehéz körülményeket emelte ki először: „Elég szeles volt a pályán az idő, és kicsit bonyolultak a körülmények fogadtak a tapadás miatt a három gumin, de megcsináltuk a programunkat, és most már sok adatunk van, amit ki tudunk elemezni az éjjel, hogy beállítsuk az autót szombatra.” 

„Mindenki nagyon keményen dolgozott azért, hogy készen legyünk az új csomaggal, és hatalmas erőfeszítést tett bele a csapat. Úgy néz ki, működik is, de még nehéz megmondani, mert ez a pálya nagyon más Baku utcáihoz képest. Van még egy kis munkánk az egyensúllyal” – zárta nyilatkozatát Hamilton. A Mercedes pilótái az időmérő előtti utolsó szabadedzésen egy kicsit még javíthatnak az autón, hogy tökéletes legyen a kvalifikációra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: