DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettel Barcelonában nyerni akar

A Scuderia színeiben még egyszer sem sikerült győznie Spanyolországban Sebastian Vettelnek, idén szeretné megtörni ezt a negatív sorozatát. Ehhez számíthat a fejlesztett Ferrarira is.

A vörös autóval sosem intették még le elsőnek a négyszeres világbajnok német pilótát a Spanyol Nagydíjon, pedig két évvel ezelőtt egészen közel állt ehhez. Végül azonban Lewis Hamilton kiénekelte szájából a sajtot, de a Ferrari egyébként sem éppen sokszor nyert itt 2004 után, ebben az évtizedben az egyetlen kivétel Fernando Alonso 2013-as sikere volt (ha a 2012-es, Valenciában rendezett Európa Nagydíjat nem tekintjük).

Vettel idei lőlapja szintén nem túl fényes, hiába szerepelt nagyon jól a Scuderia a szezont megelőző teszteken, az első négy futam egyikét sem sikerült megnyerni (ráadásul Vettel többször is gyengébbnek tűnt idén, mint fiatal csapattársa, Charles Leclerc), mind a négyszer a Mercedes aratott kettős győzelmet. A németnek csak két harmadik helyezésre futotta.

A teszteken Vettel volt a leggyorsabb, vajon meg tudja ezt ismételni élesben is?


A Ferrari bejelentette, hogy (a Hondához hasonlóan) előrébb hozta legújabb fejlesztésű erőforrásának bevetését, így Vettel még jobb esélyekkel indulhat harcba, hogy végre jelenlegi csapata színeiben is győzelmet arathasson Barcelonában.

„Tökéletesen ismerem a barcelonai aszfaltcsíkot, a legélvezetesebb az emelkedő hármas kanyar, valamint a gyors kilences jobbos. A pálya utolsó szakasza nem okoz akkora élvezetet, mint régen, viszont rendkívüli fontosságú a köridő szempontjából” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

„Óvatosnak kell lennünk, hogy ne kövessünk el hibát, mert az utolsó szektorban például elég könnyű tönkrevágni a gumikat, ezzel pedig súlyos tizedeket veszíthetnénk. Többször is nagyon pozitív hétvégéket zártam már Barcelonában a Ferrarival, bár nyernem még nem sikerült (a vörös autóval). Remélem, idén ezt a problémát is magam mögött hagyhatom” – tekintett előre a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: