DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Frusztrált vagyok, ha nem nyerek

Lewis Hamilton elismerte, hogy valahányszor bárki legyőzi egy nagydíjon, csalódottnak és frusztráltnak érzi magát. Ez akkor is teljesen igaz, amikor saját csapattársa győzi le, ahogy legutóbb.

Az ötszörös világbajnok brit a jelenlegi mezőny messze legeredményesebb pilótája. Tény, hogy a turbóéra megjelenése előtt mindössze egy világbajnoki címet szerzett, de egy-két év kivételével folyamatosan számolni kellett vele a végső siker tekintetében, amit a fantasztikusan sikerült Mercedesszel rendre el is ért az elmúlt években.

De azt se feledjük, hogy egyre több rivális és szakember vélekedik úgy, hogy Hamilton kiemelkedő tudású pilóta és közel sem csak a kiváló autójának köszönheti, hogy már lassan Michael Schumacher legnagyobb rekordjait is ostromolhatja. Ehhez szűnni nem akaró ambíciója is hozzásegíti, annyira éhes a sikerre, hogy felzaklatja, ha nem ő nyer.

Lewis Hamilton nehezen viseli, ha legyőzik


„Mindig jobb és jobb akarok lenni. Másrészt boldog vagyok a csapat sikere miatt, hihetetlenül büszke vagyok mindenkire. Nem tudtuk, hogyan állunk a többiekhez képest Bakuban, de a lehető legkeményebben dolgoztunk, hogy a legtöbbet kihozzuk a hétvégéből és eddig idén ez mindig működött” – mutatott rá Hamilton.

„Ez még csak a szezon negyedik versenye volt. Tudják, hogy érzem magam, soha nem akarok másodikként befutni. De néha nyerek, néha veszítek, ami frusztrál. Voltak pillanatok, amikor azt gondolhattuk, hogy győzhetek, akkor gyorsabb voltam, de nem sikerült mindent tökéletesen összerakni. Ezt ilyenkor sosem tudom lazán venni és gyorsan túllépni” – ismerte el az ötszörös bajnok brit.

A tesztpilóta, Esteban Ocon szerint az egész évadban arra készülhetünk, hogy Hamilton és Bottas között háború lesz a világbajnoki címért, de ne feledjük, hogy tavaly és tavalyelőtt is jobban kezdte a szezont a finn, mint nagynevű csapattársa, a második félévre azonban mindkétszer gyengébb produkcióval rukkolt elő. Idén másképp lesz?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: