DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Ennél gyorsabbak is lehetünk

Nem szerepel rosszul az Alfa Romeóval Kimi Raikkönen, a finn azonban egyelőre elégedetlen. Úgy véli, még egyszer sem sikerült mindent kihozniuk az autóból, ennél több is van az Alfában.

A 2007-es világbajnok a szoros középmezőny egyetlen olyan tagja, aki mind a négy eddigi futamon pontot szerzett idén. A hatodik helyre még nem sikerült felférnie, ugyanakkor volt már hetedik, nyolcadik, kilencedik és tizedik is. Legutóbb Bakuban a mezőny végéről volt kénytelen rajtolni, ennek ellenére sikeresen feljött pontszerzőnek.

Az egyéni pontállást tekintve holtversenyben a hatodik helyen áll Pierre Gaslyvel és Sergio Perezzel tizenhárom szerzett ponttal, ami nem is rossz, de a finn szerint a C38-as kódjelű versenyautóban több a potenciál, csak még nem sikerült teljesen kiismerniük.

Raikkönen szerint az Alfában több van az eddig látottaknál


„Legalább folyamatosan pontszerzők vagyunk, de úgy gondolom, egyetlen olyan hétvégénk sem akadt, ahol mindent kihoztunk volna jelenlegi csomagunkból. Emiatt kis csalódást érzek, de igyekszünk még inkább rámenni a finomhangolásra” – idézi Kimi Raikkönent a Crash.net szakportál.

„Tele vagyunk fiatal emberekkel, egy kicsit jobbnak kell lennünk minden területen itt is és ott is, biztos vagyok abban, hogy jó irányba mozdulunk el” – tette hozzá a veterán finn. Egyébként a középmezőnyben senkinek nincs könnyű dolga, annyira hasonló erőt képvisel a három topcsapat mögött a Williamsen kívül minden istálló. A legapróbb fejlesztések is döntő fontosságúak lehetnek a végeredmény szempontjából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: