DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Ne higgyék, hogy Verstappen távozik

Bár a Red Bull egyelőre kisebb lemaradásban van a Ferrari-Mercedes párossal szemben, a csapatfőnök egyértelműen biztos abban, hogy Max Verstappen marad, miközben Gasly is egyre jobb.

Az elmúlt hetekben többször is napvilágot látott olyan pletyka, miszerint a világbajnoki címvédő istálló erősen ostromolja a tehetséges hollandot, hogy szerződjön át a német gyári istállóhoz. Ezt nemrég Toto Wolff csapatfőnök igyekezett cáfolni, miszerint sosem beszéltek szerződésről.

Christian Horner is annak ellenére biztos abban, hogy Verstappen nem lép le, hogy a pilótának kilépési záradéka van a szerződésében. Az érintett versenyző is egyébként legutóbb úgy nyilatkozott, hogy egyelőre esze ágában sincs máshova igazolni.

A Red Bull láthatóan Verstappen köré épül és ezt a holland is tudja


„Ez mindig előjön, de ne higgyék, hogy Verstappen elhagyna minket. Max szerződéssel rendelkezik, egyértelmű, milyen helyzetben vagyunk. Teljesen biztos vagyok abban, hogy jövőre is nálunk versenyez majd” – cáfolta a távozás gondolatát is a Red Bull csapatfőnöke. Ebben megerősítés lehet, hogy az autó fejlődik és folyamatosan felzárkózik, Bakuban egyértelműen versenyben volt a Mercedesekkel és a Ferrarikkal is (az egyiket le is győzte Verstappen).

Baku előtt Pierre Gasly jövőjéről is megindultak a találgatások és bár a versenyen önhibáján kívül kiesett, ezúttal végre az egykörös és a versenytempó tekintetében is bizonyított. „Papíron még nem hozott jó eredményt, de Pierre nagyon gyors volt szombaton a Q1-ben. Utána a versenyen is remekül vezetett, a bokszutcából rajtolva könnyedén hatodik lett volna, ami erős eredménynek számít.”

„Ő is tudja, hogy jóval erősebb hétvégét teljesített, egyre inkább kilábal a bizonytalan időszakból, igaz, meg is kapja tőlünk a támogatást. Tudja, hogy hiszünk benne, csak kell egy kis idő, amíg belerázódik. Azt sem felejthetjük el, hogy rettentő nehéz dolga van, a szomszéd garázsban ugyanis Max Verstappen az összehasonlítási alap, aki a mezőny egyik legjobbja” – mutatott rá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: