DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Bottas ötödik győzelmének örül Bakuban

A Mercedes Bakuban sem kímélt senkit, újabb kettős győzelmet arattak: a dobogóra a nyertes Valtteri Bottas mellé Lewis Hamilton és Sebastian Vettel állhatott fel.

Ráadásul ez idén már a negyedik számukra, vagyis 100%-os a teljesítményük, és ezzel rekordot is döntöttek az F1 történetében. A Ferrari a várakozások ellenére nem tudta felvenni velük a versenyt. Charles Leclerc talán, ha előrébb rajtol, megszorongathatta volna az Ezüstnyilakat, de Sebastian Vettelnek nem volt esélye erre.

Valtteri Bottas végig vezette a futamot, de a verseny végén Lewis Hamilton nagyon közel került hozzá, de végül nem tudta megelőzni őt. A finn idei második győzelmét aratta: „Nagyon kemény verseny volt, nem történt sok minden az elején, de Lewis nagy nyomást helyezett rám a végéig. Nem hibázhattam egyáltalán, de mindent kontroll alatt tartottam, és örülök, hogy a kockás zászlót elsőként láttam meg.”

„Elképesztő szinten teljesít a Mercedes. Ahogy mondtam is a rádióban, nagyon büszke vagyok az egész csapatra. Nagyon jól teljesítünk, ez az ötödik győzelmem, és ez is nagyon jó érzés, hogy így térhetünk vissza Európába” – dicsérte csapatát a finn.

top3



Lewis Hamilton ezúttal kénytelen volt a második hellyel beérni, a brit így nyilatkozott a futam után: „Gratulálok Valtterinek, hihetetlen jól versenyzett. Én hibáztam, ő viszont megérdemelte a győzelmet. Az időmérőn is veszítettem vele szemben, de a csapatnak ez egy nagyszerű eredmény és a legjobb kezdése a szezonnak.”

A brit sem mulasztotta el a Mercedes magasztalását: „Ez egy csapatmunka, mindig erősebben és éhesebben térünk vissza minden évben. Elképesztő látni, hogy milyen munka zajlik a színfalak mögött, és nagyon büszke vagyok rá. Hálás vagyok, hogy a részese lehetek ennek, remek verseny volt.”

Sebastian Vettel viszonylag csendes versenyen van túl, szinte végig a harmadik helyen autózott, és a dobogónak örülhet: „Az első szakasz nagyon rossz volt, végig szenvedtem, mert nem működtek az abroncsaim. Mikor felmelegítettem őket, egy kissé elkoptak, úgyhogy elég kényelmetlenül éreztem magam az autóban, nem voltam magabiztos, ez pedig sosem jó itt Bakuban. Aztán viszont meglepődtem, mert azt hittem, hogy szenvedni fogok a közepes abroncsokon, de végül teljesen jól mentem, és kibírták a verseny végéig, és tudtam tartani a lépést a Mercedesszel. Fél szemmel Maxot kellett néznem a hátam mögött, mert a lekörözésekkor közel került hozzám. Szerencsére a közepes abroncsokon is tudtam reagálni erre, és magam mögött tudtam tartani őt.”

„Örülök, hogy Charles megszerezte az egy pontot a leggyorsabb körnek köszönhetően. Rengeteg munka vár még így is ránk. Még mindig nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk. Remélem, hogy Barcelonában jók leszünk, de nem mi vagyunk a fő esélyesek. Le kell vadászni a Mercedest, és remélem sima hétvégénk lesz majd” – zárta mondandóját a német.

Ezzel bár csak egy ponttal, de a finn visszavette a vezetést a világbajnoki összetettben, és az élről várhatja a Spanyol Nagydíjat, Vettelék és a Ferrari pedig még távolabb kerültek a Mercedesektől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: