DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Mercedes nem alkalmazott csapatutasítást

Magabiztosan, ugyanakkor nyomás alatt hozták a kettős győzelmet a Mercedesnek Valtteri Bottas és Lewis Hamilton. Toto Wolff elégedett lehet a tempójukkal és a csapat munkájával.

Történelmi sikert ért el a német alakulat Bakuban. Az első négy futam mindegyikén az első két helyen végeztek a pilótáik, amire még nem volt példa az F1 történetében. Valtteri Bottas a szezonnyitó után ismét nyert és átvette a vezetést a bajnoki tabellán.

Emlékezhetünk rá, hogy 2018-ban az utolsó körben veszítette el a finn az első pozíciót, de Toto Wolff szerint most valamit visszakapott ebből: „Kárpótlás volt ez a futam számára. Ismét volt egy kis derbi, de így visszakapta a tavalyi győzelmet.”

 wolff-bakui-futamrol-2019



Wolff elárulta, hogy a Mercedes nem fogta versenyzői kezét a csapat, az utolsó körökben szabadon harcolhattak egymással: „Mondtuk nekik, hogy próbáljanak nyugodtan menni, mert nem tudtuk, meddig fognak tartani a közepes keverékű gumik. A végén szabadon versenyezhettek, ami adott egy kis zamatot is az utolsó köröknek, ami szintén jó dolog.”

„Mindketten nagyon jók nyomás alatt: láthattuk, hogy egyikük sem hibázott. Remélem, hogy ezt fenn is tudják tartani a szezon végéig.”

Két hét múlva Barcelonába érkezik az F1 mezőnye, kérdés, képes lesz-e a Ferrari vagy a Red Bull a Mercedes megszorongatására, mert ez jelenleg nagyon nehézkesnek tűnik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: