DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: A harmadik dobogó is meglehetett volna

Sergio Perez úgy érzi, 2017-ben is esélyes lehetett volna Bakuban az első három hely valamelyikére, ha nincs az ütközés. Ezúttal nehezebb lesz, mert nem érzi azt a magabiztosságot, mint korábban.

A Racing Point versenyzője két dobogót is fel tud mutatni Bakuból, ezzel pedig neki van a legtöbb trófeája erről a helyszínről az F1 jelenlegi mezőnyéből. Két évvel ezelőtt is ott volt az élmezőnyben, de ütközött Esteban Oconnal, ami mindkettejük versenyének véget vetett.

Az újságírók felhívták a mexikói figyelmét rá, hogy ő a csúcstartó Bakuban a dobogókat illetően, amire így reagált: „Őrültség belegondolni, hogy több dobogós helyezésem van itt, mint a többieknek. Tökéletes két évünk volt. A harmadik is meglehetett volna, de sajnos volt egy kis ütközés a csapattársammal, és ez elrontotta a csapat esélyeit.”

„De ettől függetlenül ez egy fantasztikus vonalvezetés, és mindig jó a versenyzés itt. Fontos, hogy az ember kimaradjon a balhékból. A legnehezebb az, hogy hiba nélkül kell vezetni itt” – hívta fel a figyelmet Perez a bakui jó szereplés fontos kulcsaira.

 perez-a-bakui-dobogorol-2019



A második szabadedzés után viszont valamit hiányol a mexikói: „Nem voltam annyira magabiztos rögtön, mint az elmúlt években. Az autó nem ad annyi önbizalmat jelenleg. Láttuk, mi történt Lance-szel. Nehéz a határon menni a Racing Pointtal. Meg kell próbálnunk előjönni valamivel, és remélhetőleg sokat javulhatunk.”

„A többiek is nagyon versenyképesnek tűnnek. Ott vannak a Toro Rossók és a McLarenek is, így nem lesz könnyű bejutni a Q3-ba, de megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani” – zárt Perez, akinek nem lesz egyszerű dolga, ha ismét a legjobbak között akar lenni kedvenc pályáján.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: