DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ferrari-dupla az első érdemi edzésen Bakuban

Az első gyakorlás kínosabbnál kínosabb közjátékok miatt nagyon gyorsan félbeszakadt, így az első érdemi(nek szánt) edzésre rengeteg dolgot ellenőrizni kellett Azerbajdzsán fővárosában.

Az azerbajdzsáni F1-es hétvége egy elszabaduló csatornafedél és az ebből következő, kifejezetten kínos hiba-láncreakció miatt mindössze negyed órányit tartott, amíg meg nem szakították azért, hogy rendet tehessenek a bakui városi pályán.

Érdemben így nyilván senki nem tudott dolgozni, hivatalosan végül nem is hirdettek eredményt, emiatt aztán a délutáni második edzésen igyekezett mindenki a lehető leghamarabb pályára hajtani, és ott minél több időt eltölteni, hogy ha teljesen pótolni nem is tudják a kieső edzésidőt, legalább valahogy ellensúlyozni tudják azt.

Ennek megfelelően az első negyed óra végére két kivétellel mindenkinek volt már mért ideje - igyekezett mindenki a lehető leghatékonyabban felhasználni a rendelkezésre álló időt. Nem tartott sokáig a folyamatos munka, hiszen szűk 30 perc elteltével ismét előkerült a piros zászló, miután Lance Stroll összetörte autója bal első felfüggesztését.

00119006_059



Amikor folytatódhatott az edzés, az első három helyen Leclerc-t, Hamiltont és Vettelt találtuk, aztán nem sokkal később már Vettel nevét láthattuk a lista élén, csapattársát megelőzve. Később aztán a két ferraris elkezdte egymásnak adogatni a legjobb köröket, az edzés felénél éppen a monacói állt előrébb a négyszeres világbajnok előtt, megelőzve a két Mercedest, Pierre Gaslyt és a meglepetésember Alexander Albont.

Érdekes volt nézni, mit csinál a Red Bullban az évet jól, csapattársánál legalábbis mindenképp jobban kezdő Max Verstappen: a holland két etapot is teljesített a közepes gumikon, majd amint felrakták neki a lágyat, abban a pillanatban felugrott a negyedik helyre.

Nem alakult jól a ma 25 éves Danyiil Kvjat edzése, az orosz ugyanis csak az edzés felénél tudott csak bekapcsolódni a munkába kormányhiba miatt. Kvjat ráadásul alighogy pályára gurult, rögtön össze is törte az autóját, mindezt ráadásul azután, hogy egyébként autózott egy hatodik leggyorsabb időt.

Miután ismét szabad lett a pálya, a versenyzők gyakorlatilag kivétel nélkül használt gumikon jöttek vissza a pályára, 

Az edzés pontos végeredménye:

IMG_20190426_165210_1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: