DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Hamilton: Nem fogunk hét tizedet találni

Péntek után úgy tűnik, nehéz dolga lesz a Mercedesnek, ha le akarja győzni a Ferrarit az időmérőn. A pole-ra az olaszok az esélyesek, de Bahreinben is láthattuk, hogy a futamon bármi megtörténhet.

A teljes első edzést ki kellett hagynia mindenkinek, mert az egyik csatornafedél tönkretette George Russell autóját. Így indult a bakui hétvége, a gyakorlást pedig törölték, így lényegében a két szabadedzésből egy maradt mindenki számára pénteken.

A harmadik legjobb időt futó Lewis Hamilton jobban érzi az autót, mint 2018-ban, de tart a Ferraritól: „Egy kicsit furcsa nap volt, de így is élveztem. A második szabadedzés remekül ment, jól éreztem magam a pályán és sokkal kényelmesebb volt az autóban ülni, mint tavaly ilyenkor. A Ferrarik nagyon gyorsak, és úgy tűnik egy kicsit előttünk is tartanak, így ki kell elemeznünk, hol veszítünk időt hozzájuk képest.”

„Valószínűtlen, hogy találunk hét tizedet az éjjel, de mindent meg fogunk tenni, hogy a jó irányba menjünk az autóval. A hosszú etapok egy kicsit erősebbnek tűntek, mint az egykörösök, tehát az kell megtalálnunk, miért van ez. Jó csata lehet szombaton, és a szurkolók is ezt szeretnék látni” – zárta mondandóját a brit.

 mercedes-baku-szabadedzes-2019



Csapattársa, Valtteri Bottas nem örült a bizarr eseményeknek: „Eléggé bomlasztó nap lett, ami a második gyakorlást sokkal fontosabbá tette, mint általában. Megpróbáltuk a lehető legtöbb időt a pályán tölteni és több kört tettünk hozzá az eredeti tervünkhöz az első edzés megszakítása miatt.”

A finn nem féltétlen boldog, és azt is elismerte, hogy a Ferrari ismét előttük jár: „Nem vagyok teljesen elégedett a köreimmel, de mindig nehéz megtalálni a ritmust Bakuban. Nem volt könnyű a közepes gumikat a megfelelő tartományra melegíteni, de a kanyarsebesség nőni fog a pálya javulásával. A hosszú etapjaink és a tempó is jónak tűnt, de egy körön egy kicsit a Ferrari mögött vagyunk. Különösen erősnek tűnnek a rövid etapokon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: