DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Raikkönen: Annyi pontot kell szereznünk, amennyit csak tudunk

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur arra számít, hogy a Bakura hozott fejlesztésekkel mindkét autó pontot szerezhet. Raikkönen annyi pontot gyűjtene, amennyit csak lehetséges.

Az Alfa Romeo jelenleg az ötödik helyen áll a konstruktőri pontversenyben, a szintén 12 pontos Renault-tól csak a rosszabb helyezés miatt lemaradva. Frederic Vasseur nem szokott sok időt tölteni azzal, hogy kitalálja, mit is vár a következő versenytől, de egy célt azért megemlített.

„Nem mehetünk el szó nélkül az eddig eltelt három futamon mutatott teljesítményünk mellett. Sok pontot szereztünk, ami egyfelől nagyszerű, ugyanakkor akadtak komoly gondjaink is. Kimi visszajelzései a mérnökök felé ennél precízebbek már nem is lehetnének, nagyszerű munkát végez. Bár Antonio még nem tudott igazán kibontakozni, de Ausztráliában már megmutatta, milyen tempóra képes.”

Az Alfa Romeo kimaxolná a hétvégét


„Baku egyet jelent a balesetekkel és a safety carral, rengeteg előzésre lehet számítani, szóval sosem tudhatjuk, mi fog történni. A mi célunk azonban világos: rengeteget dolgoztunk a Kínai Nagydíj óta, és szeretnénk, ha ez egy kettős pontszerzés képében köszönne vissza” – mondta Vasseur.

A pilóták már szűkszavúbbak voltak ennél, különösen Kimi Raikkönen, aki nem szeret csak úgy jósolgatni: „Általában nincs ínyemre, hogy jóslatokba bocsátkozzak, különösen nem Baku előtt, hiszen itt bármi megtörténhet. Alapjában véve az autónk gyors és erős, de sokat kell dolgoznunk, hogy megerősítsük a pozíciónkat a középmezőny élén. Annyi pontot kell szereznünk, amennyi csak lehetséges.”

Antonio Giovinazzi kipihenten és pozitív energiával telve érkezik az Azerbajdzsáni Nagydíjra: „Edzés után elmentem és megnéztem, ahogy honfitársam, Fabio Fognini megnyeri a monte carlói tenisztornát Húsvétvasárnap, így feltöltődve érkezem Bakuba. Szép emlékeim vannak a pályáról, hiszen a GP2-ben kétszer is győzni tudtam itt. Szeretem ezt a pályát, és remélem, hogy javítani tudok a teljesítményemen, hogy a legtöbbet hozhassam ki az autóból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: