DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton a Ferraritól tart leginkább Bakuban

A maranellói alakulat egyértelmű erőssége idén az egyenesekben mutatkozik meg. Bakuban nagyon hosszú a célegyenes, ezért Lewis Hamilton szerint ismét a győzelemért harcolhat a Ferrari a hétvégén.

Bahreinben csak a műszaki hiba fosztotta meg Charles Leclerc-t első sikerétől. A Ferrari egyértelműen a Mercedes előtt volt egész hétvégén, bár Kínára azért valamelyest változott a helyzet, mivel a kanyargós részen nagyon sokat veszített a Ferrari.

A múlt hétvégén ráadásul az olaszok a hátsó hosszú egyenesben sem tudtak mit kezdeni a címvédő alakulat autóival. Toto Wolff szerint ez azért történhetett, mert remekül csinálták meg a pilóták az egyenest megelőző kanyarkombinációt.

 hamilton-baku-elozetes-2019



A Ferrari és a Mercedes a favorit, de Lewis Hamilton idén már nem csak a szerencsének köszönhetően szeretne nyerni Azerbajdzsánban: „Ez egy jó pálya, de egy olyan helyszín, ahol keményen kell dolgoznom. A célom az, hogy javítsak az itt korábban elért eredményeimen.”

„Tavaly szerencsével nyertem, egész hétvégén nem voltam elég gyors. Valtteri szerintem ismét ott lesz az elején, és a Ferrari is versenyképes lehet. Nagyon sokat nyertek eddig az egyenesekben, viszont veszítettek a kanyarokban.”

A Mercedes versenyzője szerint elképzelhető, hogy a Ferrari továbbra is az egyenesbeli erősségére fog építeni a szezon során: „Érdekes lesz, ha maradnak ennél a filozófiánál. Néhány pályán jól is elsülhet a dolog, Baku pont alkalmas is lehet erre, de a többi terület sem elhanyagolandó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: