DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Palmer: Kvjat nem is érdemelt büntetést

Bár korábbi Formula-1-es éveiben Danyiil Kvjat kiérdemelte a Torpedó becenevet, Kínában kapott büntetése minimum vitatható. Jolyon Palmer szerint durva és igazságtalan büntetést kapott.

A Formula-1 ezredik világbajnoki futamára Sanghajban került sor az elmúlt hétvégén. Kis túlzással a felvezető és az első kör eseményei tartogatták a legtöbb izgalmat, utána ugyanis Alexander Albon szenzációs felzárkózásán kívül túl sok látványosság már nem történt az idei év harmadik nagydíján.

Az első kör közepén hárman is összekoccantak, Danyiil Kvjat Toro Rossója, valamint Lando Norris és Carlos Sainz McLarenje találkozott a pályán. Némi meglepetésre az oroszt találták vétkesnek az incidensnél, ezért áthajtásos büntetésben részesült, az egykori F1-es pilóta, jelenleg televíziós szakértőként dolgozó Jolyon Palmer viszont egyáltalán nem ért ezzel egyet.

Palmer szerint Kvjat csak korábbi hírneve miatt kapta a büntetést


„Kvjat tökéletesen követte a kanyar csúcspontját, majd a gázadáskor kicsit kipörögtek a kerekei. Semmi hatalmas dolog nem történt, de ez kicsit Sainz irányába sodorta a külső ív felé. Úgy kormányzott, ahogy ilyenkor kell, tudta, hogy ott van mellette a McLaren, nem akarta őket eltalálni” – elemezte az incidenst Palmer.

„Ez egy tipikus versenybaleset, ráadásul mindez az első körben, Kvjat egy kicsit megcsúszott oldalirányban a gázadáskor, ne feledjük, az első körről beszélünk. Két pilóta is megperdült a felvezető körön előtte.”

„Úgy vélem, a büntetés hihetetlenül kemény volt Kvjat számára. Szerintem csak korábbi hírneve miatt kapta, mert ő Dani „Torpedo” Kvjat és ha valahol baleset történik, azonnal Kvjatra kezdenek mutogatni” – fogalmazott élesen Jolyon Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: