DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magyarázatot követel Kvjat a stewardoktól

Hidegzuhany Danyiil Kvjat számára, hogy a Toro Rosso tempóját megint nem tudta értékesíteni. Nem érti, a két McLarennel való ütközésért miért kapott büntetést: alulkormányzottságról szerinte szó sem volt.

A Kínai Nagydíj egyetlen ütközése az első körben történt, ráadásul három autó részvételével: előbb Carlos Sainz és Danyiil Kvjat ért össze, majd az orosz irányítást veszített autója felöklelte a másik McLarent, Lando Norrisét. Sainz és Norris folytatni tudta, de a bokszba kényszerült, Kvjatnak nem volt szüksége szervizelésre – viszont kiosztottak rá egy véleményes áthajtásos büntetést.

„Ami az első körös incidenst illeti, sokszor megnéztem már, és az igazat megvallva egyáltalán nem értek egyet a büntetéssel. El fogok beszélgetni a stewardokkal zárt ajtók mögött, hogy kiderítsem, mégis mi a véleményük az esetről” – idézi a motorsportweek.com Kvjat futam utáni nyilatkozatát.



Arra a felvetésre, hogy alulkormányzottság miatt ment neki Sainznak – és kapta a büntetést – így reagált: „Nem volt semmilyen alulkormányzottság vagy bármi hasonló, hogy őszinte legyek. A kanyarból gyorsítottam kifelé és az autó már teljesen egyenes volt. A szabályok kimondják, hogy egy autó szélességének megfelelő helyet kell hagynom magam mellett. Abban a kanyarban három autó volt egymás mellett, egyikük éles szögben tért vissza a pályára, egy másikkal együtt pedig szendvicsbe fogtak.”

 

„Ezt követően a levegőbe kerültem, miután hátulról nekem jöttek, majd Norris autójának ütköztem. Emiatt zárt ajtók mögött el fogok beszélgetni a stewardokkal, hogy megoldást találjunk. Carlos fedélzeti kamerájának felvételét nem láttam, de a sajátom és Landóét igen, ezek alapján pedig őszintén szólva nem gondolom, hogy az incidensért túlnyomórészt engem kellene okolni. Épp ezért nem értem ezt a büntetést” – mondta Kvjat, aki 41 kör után feladta a versenyt.

Pedig csapattársa, Alexander Albon bokszutcai rajtot követően megszerzett 10. helye bizonyította, hogy a Toro Rossóban a sanghaji pálya vonalvezetésén volt potenciál. Kvjat így összegezte vasárnapját: „Balszerencsés versenyünk volt a tempóhoz képest. Nagyon lelombozó, hogy ezt a sebességet nem tudtuk értékesíteni az elmúlt két verseny egyikén sem. Ez hidegzuhany számunkra, mert lehetőség lett volna mélyen a pontok közé férkőzni” – fogalmazott Kvjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: