DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hülkenberg összecsapásokra számít Ricciardóval

A Renault először rendelkezik visszatérése óta futamgyőztes pilótával, Daniel Ricciardo azonban eddig nem váltja meg a világot. Csapattársa szerint viszont hamarosan komoly harc lesz köztük.

A csapaton belüli csatározások közül az évadot megelőzően igen sokan várták a Hülkenberg-Ricciardo viaskodást. Nehéz volt megjósolni, melyikük jöhet ki győztesen a párviadalból, Nico Hülkenberg már harmadik évét tölti a francia gyári istállónál, Daniel Ricciardo azonban hétszeres futamgyőztes, élpilótaként tartják számon.

2019 első három versenyhétvégéjét leginkább a technikai hibák határozták meg a Renault számára, ám amikor jól mentek az autók, háromból kétszer a rutinos német volt gyorsabb. Kínában már az ausztrál is odatette magát és hat ponttal gazdagodott. Hülkenberg szerint nem kell sokat várni arra, hogy Ricciardo igencsak megnehezítse a dolgát.

Komoly csapaton belüli harcra számít Hülkenberg


Egy koccanásuk egyébként már meg is történt, Bahreinben egy előzés után Ricciardo rosszul számította ki a féktávot és nekikoccant csapattársa autójának, szerencséjükre mindketten tovább tudtak menni. „Danielnek még hozzá kell szoknia az autóhoz és be kell illeszkednie a gárdába” – nyilatkozta Hülkenberg a Sky Sports F1 adásában.

„Ez szinte mindig több időt vesz igénybe, mint gondolnánk, főleg, ha valaki élcsapattól érkezik egy valamivel rosszabb autóba. A dolgok egészen máshogy működnek. Teljesen más látásmódra van szükség a középmezőnyben, mintha valaki az élen harcol. Még szoknia kell, de nincs kétségem, hogy nemsokára rengeteg fejfájást fog nekem okozni” – dicsérte Ricciardót a német.

Mindketten két kiesés mellett egy-egy hatodik helyezést jegyeznek az első három futamon, így Hülkenbergnek és Ricciardónak is hat-hat pontja van a tabellán. Szoros küzdelmekre lehet kilátás az évad további részében, kár, hogy mindez valószínűleg nem a dobogós helyekért zajlik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: