DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Az oroszok nem tárgyaltak a Williamsszel

A napokban kelt szárnyra az a hír, hogy a Dmitrij Mazepin által vezetett orosz nagyvállalat felvásárolná a Williams istállót és erről már tárgyalásokat is folytattak, ám az Uralkali tagadja ezt.

A két-három évtizeddel ezelőtt még a Formula-1 egyik meghatározó (időnként domináló) istállójának számított a Williams. Bár története során megélt már egy-két nehezebb időszakot, annyira mélyen talán még soha nem járt, mint mostanság. Évek óta komoly zuhanás figyelhető meg a teljesítményben, tavaly már csak háromszor voltak képesek pontot szerezni (összesen hetet), most pedig már ez is csak álomnak számít.

Sokan (köztük Bernie Ecclestone) aggódnak a patinás gárda jövőjéért, mivel egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy hamar kimászhatnának ebből a rendkívül mély gödörből. Sajtóhírek arról számoltak be a héten, hogy a Formula-2-ben versenyző Nyikita Mazepin édesapja (aki az orosz Uralkali nagyvállalat elnöke) felvásárolná az ezer sebből vérző istállót, ezzel versenyzői ülést szerezve fiának.

Mazepinék cáfolják, hogy tárgyalnának a Williams felvásárlásáról


A kálium-műtrágya előállításával és szállításával foglalkozó nagyvállalat közleményben cáfolja, hogy bármiféle megbeszélés történt volna a felek között. „A médiában megjelent információ hamis. Az Uralkali semmilyen tárgyalást nem folytatott a Williams csapat felvásárlásáról” – így az Uralkali közleménye.

(Az idősebb) Mazepin egyike volt azoknak, akik tavaly nyáron megpróbálták felvásárolni a csődközelbe jutott Force Indiát. Végül a Lawrence Stroll vezette konzorcium lett a befutó, a gárda pedig azóta Racing Point néven folytatja a Formula-1-ben és már gőzerővel dolgoznak a fejlesztéseken.

Az Uralkali azonban vitatta a döntési folyamatot megtévesztés és az átláthatóság hiánya miatt. Ezért jogi útra terelték az ügyet, ami azóta is folyamatban van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: