DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Berger nem ért egyet a Ferrari politikájával

Kínában látszott, hogy az olasz gárda egyértelműen Sebastian Vettelt támogatja, nem Charles Leclerc-t. Sokan elmondták a véleményüket, és Gerhard Berger is a Ferrari bírálóit képviseli az ügyben.

Legutóbb Mika Hakkinen fejtette ki, hogy a Mercedes a többiek hibáiból profitál. Valóban eddig remekül használta ki a címvédő gárda a helyzeteket, ráadásul sokszor úgy tűnik, hogy a Ferrari már nagyon korán Vettelt próbálja favorizálni, ami Kínában Lelcerc dobogójába, és az olaszok negyedik helyének elvesztésébe került.

Gerhard Berger sem ért egyet a Ferrari tevékenységével: „Úgy gondolom, hogy ez még nyílt játszma jelenleg. Bármennyire is kedvelem és tisztelem Sebastiant, most itt egy srác, aki képes harcolni a bajnoki címért. Nem hiszem, hogy azt kellene mondani, hogy ’Ő tapasztalt, ő pedig nem, így támogassuk a tapasztaltabbat!’ Nem ez a jó hozzáállás.”

berger-a-ferrarirol-2019



„Ezt attól is függővé kellene tenni, hogy éppen hol járunk a szezonban. Tavaly Monzában Arrivabene azt mondta, hogy még minden nyílt, de már a bajnokság végső szakaszában jártunk. Ekkor mindenki számára világossá vált, hogy ha valaki, akinek esélye van, az nem Raikkönen, hanem Vettel” – mutatott rá a tavalyi helyzetre az osztrák.

„Én ezt másképp csináltam volna. Kérdés, hogy épp hol járunk a szezonban, és jár-e ez, ha még akkor sincs esélye a bajnoki címre? És ha ezt már az első vagy a második versenyen csinálják, azzal nem értek egyet.”

Valóban lehet, hogy nem a legszerencsésebb még ilyenekkel foglalkoznia a Ferrarinak három futam elteltével, mivel ezzel csak még inkább a Mercedes malmára hajtják a vizet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: