DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull örül az egyik Ferrari legyőzésének

A negyedik hely volt a maximum az energiaitalos alakulat számára, és ezt Max Verstappennel sikerült véghezvinniük. Pierre Gasly pedig első pontjait szerezte meg a Red Bull-lal, így Horner elégedett.

A dobogót ezúttal nem sikerült elérnie az energiaitalos gárdának, de a negyedik és hatodik hely kielégítő lehet számukra. Az egyik Ferrarit, Charles Leclerc-et az olaszok rossz taktikájának köszönhetően így is sikerült megelőzniük Kínában.

A világbajnoki összetettben ugyan veszített az istálló a Ferrarihoz képest, de ha továbbra is ez lesz a tendencia, a Red Bull harcban lehet a konstruktőri második helyért a maranellói alakulattal, a Mercedesnek már így is hatalmas az előnye hozzájuk képest. 

red-bull-a-ferrari-legyozeserol-2019



Christian Horner elismerte, hogy jobbak voltak az olaszok, de örül a végeredménynek: „Jó volt a stratégiánk, és sikerült a Ferrari elöl ellopnunk egy helyet. Talán egy kicsit gyorsabbak voltak a versenyen, de úgy gondolom, hogy a taktikának köszönhetően tartottuk meg ezt a pozíciót.”

A brit szakember versenyzőit sem győzte dicsérni, ráadásul a verseny leggyorsabb köre is az övéké lett: „Max mindent kihozott az autóból ezen a délutánon, és jó, hogy a legjobb kört is elcsentük Sebastiantól rögtön a végén Pierre-rel. Ezek a pontok fontosak, és ez egy plusz bokszkiállással meg is lett. Pierre hozta is egy jó kör keretében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: